Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:00 | 15/10/2018

Η ιστορία της δολοφονίας της Σουηδής δημοσιογράφου Κιμ Βαλ, θα γίνει τηλεοπτική σειρά, μήνες μετά την καταδίκη σε ισόβια κάθειρξη του δολοφόνου της, Δανού εφευρέτη Πίτερ Μάντσεν.

Το σενάριο και τη σκηνοθεσία της σειράς με τίτλο «The Investigation» θα υπογράφει ο Τομπίας Λίντχομ, ένας από τους σεναριογράφους της επιτυχημένης δανέζικης τηλεοπτικής σειράς «Borgen».

Ο Λίντχολμ ανέφερε σε δελτίο τύπου στο οποίο αναγγέλλεται η τηλεοπτική σειρά ότι ο Μάντσεν «δεν θα συμπεριληφθεί ποτέ στη σειρά» και ότι θα επικεντρωθεί κυρίως στο θύμα, τους συγγενείς και τους φίλους της και στην έρευνα της αστυνομίας στην υπόθεση δολοφονίας της Κιμ Βαλ. Είπε επίσης ότι έχει ως στόχο «να κάνει μια σειρά για γνωστά εγκλήματα από την οποία θα αφαιρεθούν όλα τα “πολύχρωμα” στοιχεία και η οποία θα απεικονίζει την πραγματικότητα και τα γεγονότα με ψυχραιμία και ακρίβεια», σύμφωνα με τον «The Guardian».

Η Βαλ εξαφανίστηκε τον Αύγουστο του 2017, αφού επιβιβάστηκε στο αυτοσχέδιο υποβρύχιο του Μάντσεν για να πάρει συνέντευξη από τον εφευρέτη. Το διαμελισμένο σώμα της εντοπίστηκε να επιπλέει στο λιμάνι της Κοπεγχάγης λίγο αργότερα. Ο Μάντσεν υποστηρίζει ότι η δημοσιογράφος πέθανε σε ένα ατύχημα στο υποβρύχιο και ότι «την έριξε στη θάλασσα», αν και τα στοιχεία έδειξαν άλλα. Κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία της τον Απρίλιο.

[custom:google-ads]

Την περίοδο της εξαφάνισης τής Βαλ, υπήρξαν συχνά συγκρίσεις με τα σκανδιναβικά νουάρ δράματα και τα αστυνομικά μυθιστορήματα , τα οποία έχουν γίνει δημοφιλή παγκοσμίως την τελευταία δεκαετία. Αυτό οδήγησε σε κριτική από εκείνους που πίστευαν ότι τέτοιες συγκρίσεις ήταν προσβλητικές και ασεβείς στη μνήμη της.

Οι γονείς της Βαλ, Ίνγκριντ και Χοακίμ Βαλ θα έχουν ενεργό συμμετοχή στη δημιουργία της σειράς, όπως επίσης και ο επικεφαλής του τμήματος ανθρωποκτονιών της αστυνομίας της Κοπεγχάγης, Γενς Μουλέρ.

«Αποφασίσαμε νωρίς ότι η μοίρα της Κιμ δεν πρέπει να ξεχαστεί και αναπτύξαμε στενή σχέση με τον Γενς Μουλέρ στην πορεία των ερευνών» είπαν οι γονείς της Βαλ.

«Οι συζητήσεις μας με τον Γενς και τον Τομπίας μας ενέπνευσαν εμπιστοσύνη ότι η ιστορία της διαλεύκανσης της δολοφονίας της Κιμ θα είναι από τη σωστή οπτική και με σεβασμό για όσους γνώριζαν και αγαπούσαν την Κιμ».

Η 30χρονη Κιμ Βαλ έγραφε για τις εφημερίδες «The Guardian» και «The New York Times» και το περιοδικό «Time».

Η σειρά έξι επεισοδίων χρηματοδοτείται ως συνεργασία μεταξύ της TV2 της Δανίας και των τηλεοπτικών καναλιών TV4 & C More της Σουηδίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis