Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:05 | 30/11/2014

 

ΜΙΑ γυναίκα υπολοχαγός, η Στέλλα Μ., σύζυγος στρατιωτικού και μητέρα ενός αγοριού δυόμισι ετών, υπηρετεί την πατρίδα από την εσχατιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου, απέναντι από τις τουρκικές ακτές. Αναθέτει, όταν οι... υπηρεσιακές ανάγκες το επιβάλλουν, την ανατροφή του παιδιού της στη γιαγιά του, εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά, στα Ιωάννινα, και εκείνη αναλαμβάνει αρχιφύλακας του στρατιωτικού φυλακίου της Στρογγύλης.

Μόνη της σκέψη όσο είναι εκεί, η προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων σε μία περιοχή που η Άγκυρα θεωρεί αμφισβητούμενη. Έδωσε όρκο στην πατρίδα και έχει δεσμευτεί να τον τηρήσει τόσο η ίδια όσο και ο σύζυγός της, που υπηρετεί ως υποδιοικητής στο τάγμα του Καστελόριζου.

Το όνειρό της

Η υπολοχαγός (πραγματικό «κομάντο») αποφοίτησε τέταρτη από το σχολείο Καταδρομών στη Ρεντίνα, όταν συμμετέχουν 30-40 στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων, και όνειρό της είναι να ενταχθεί στους επίλεκτους του Ειδικού Τάγματος Αλεξιπτωτιστών (ΕΤΑ). Υπό τις διαταγές της έχει μία ομάδα ανδρών που βρίσκονται σε ετοιμότητα και με το δάκτυλο στη σκανδάλη.

Κατά την επίσκεψη του υπουργού Εθνικής Άμυνας στο νησί, η υπολοχαγός ήταν αυτή που τον ενημέρωσε για την κατάσταση του φυλακίου και της περιοχής. Ο Νίκος Δένδιας εντυπωσιάστηκε όχι μόνο από την παρουσία της γυναίκας αρχιφύλακα αλλά από το σθένος και την αγάπη της ίδιας και των άλλων που υπηρετούν στη Στρογγύλη, στη Ρω και στο Καστελόριζο για την πατρίδα.

(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 29/11/2014 – Σ.Λ.)

http://staratalogia.blogspot.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis