Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:20 | 18/11/2014

Την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου ζητούν η Μητρόπολη Ζακύνθου και η Μονή Αγίου Γεωργίου των Κρημνών για την υπόθεση της αγοραπωλησίας 15.000 στρεμμάτων στη περιοχή «Ναυάγιο» στη Ζάκυνθο.

Ζητούν παρέμβαση για κακουργηματική απάτη

Με τη μηνυτήρια αναφορά που κατατέθηκε ενώπιον της Εισαγγελέως, ζητείται να διερευνηθεί η διάπραξη των αδικημάτων της κακουργηματικής απάτης σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου και των Εκκλησιαστικών Νομικών Προσώπων (Ν.Π.Δ.Δ.), της ψευδούς βεβαίωσης, της παράβασης καθήκοντος κ.λ.π.

Αναφέρει χαρακτηριστικά: «Αξιοσημείωτο είναι πως, σε μηδενικό χρόνο ο αρμόδιος Εφορος εκτίμησε την αξία του επιλήψιμου συμβολαίου σε επίπεδα συμβολικά κι άνευ ουδεμιάς έρευνας περί της φύσεως και νομιμότητας του πωλουμένου κι ο αρμόδιος Υποθηκοφύλακας με την ίδια σπουδή το μετέγραψε».

Ποιος βρίσκεται πίσω από την πώληση των 14.387 στρεμμάτων στο Ναυάγιο

Σύμφωνα με το πωλητήριο συμβόλαιο, στις 7 Μαΐου 2014 πωλήθηκε τεράστια δασική παραθαλάσσια έκταση 14.387 στρεμμάτωνοποία είναι εκτός σχεδίου και βρίσκεται στη δυτική πλευρά της Ζακύνθου- απ’ τον συνταξιούχο Γεώργιο Χάρο στην εταιρεία real estate ξένων συμφερόντων, με την επωνυμία «PIMANA ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ». Οπως αναφέρεται στην μηνυτήρια αναφορά, κύριος μέτοχος με ποσοστό συμμετοχής άνω του 95% στην εταιρεία αυτή, εμφανίζεται ο Κριστιάν Κομέρ κάτοικος Λιβάνου, ο οποίος είναι επίσης κύριος μέτοχος μεγάλου αριθμού εταιρειών που εδρεύουν στη χώρα μας.

Μάλιστα, γίνεται αναφορά και τις φήμες ότι αγοραστής είναι ο Εμίρης του Κατάρ και στην διάψευσή τους από την ίδια την πρεσβεία του Κατάρ στην Αθήνα.

Επικαλείται διάταγμα σε ενετική διάλεκτο που το ΥΠ. ΕΞ. δεν μπόρεσε να μεταφράσει

Ο φερόμενος ως ιδιοκτήτης της και πωλητής του τεράστιου φιλέτου, επικαλείται  διάταγμα της Ενετικής Πολιτείας του έτους 1783 σε πρόγονό του. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι το κείμενο του διατάγματος αυτού, γραμμένο στην τότε χρησιμοποιούμενη Ενετική διάλεκτο, δεν κατάφεραν να μεταφράσουν οι υπηρεσίες του υπουργείου Εξωτερικών.

Πώς τα 2.000 στρέμματα έγιναν 14.000;

Η Μητρόπολη Ζακύνθου από την πλευρά της επικαλείται έγγραφό απογόνων και της ίδιας οικογένειας που προσδιορίζουν το σύνολο της έκτασης, το πολύ, στα 2.000 στρέμματα. Σημειώνεται, μάλιστα στη μηνυτήρια αναφορά ότι «υπήρξε αρχήθεν και μέχρι σήμερα, κατά το μέγιστο τμήμα της, δάσος ή δασική».

Ως «κορωνίδα της αδηφάγου κι αλόγιστης αυτής συμπεριφοράς», χαρακτηρίζεται στην μηνυτήρια αναφορά το γεγονός ότι συμπεριελήφθη στην προς πώληση έκταση και το παλαιό κτίριο της Ι. Μονής,που βρίσκεται στο νότιο ακρωτήριο του Ναυαγίου και στο οποίο μετά από προέκτασή του στις αρχές του 16ου αιώνα, πρωτοεγκαταστάθηκε η Μονή.

 

ΠΗΓΗ: thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis