Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:44 | 07/09/2020

Πριν λίγες ημέρες έκανε πρεμιέρα στο Netflix η νέα αστυνομική – μυστηρίου σειρά με τίτλο «Young Wallander-Ο Νεαρός Βαλάντερ» και ήδη έχει καταφέρει να βρίσκεται στο ελληνικό top 10 σειρών. Πρόκειται για Σουηδική παραγωγή σε αγγλική γλώσσα όμως, και prequel της πολύ επιτυχημένης σειράς στην ίδια χώρα και βασισμένη στις νουβέλες του Henning Mankell, με τίτλο «Wallander – Επιθεωρητής Βαλαντέρ».

Από τον όρο prequel, καταλαβαίνετε πως ουσιαστικά μαθαίνουμε το παρελθόν του Wallander και πώς ξεκίνησε η καριέρα του.

Ο Wallander που τον υποδύεται ο Adam Pålsson, αρκετά νέος πια και στην ηλικία των 20 περίπου, ξεκινάει την καριέρα του ως απλός αστυνομικός στο Μάλμο της Σουηδίας. Μη έχοντας πολλά λεφτά, μένει σε ένα μικρό διαμέρισμα που βρίσκεται μέσα σε γκέτο μεταναστών. Για ευνόητους λόγους κανείς δεν ξέρει τι επάγγελμα κάνει καθώς το κρατάει κρυφό, αλλά όχι για πολύ.

Συγκεκριμένα ένα βράδυ στον εξωτερικό χώρο του συγκροτήματος, βρίσκεται δεμένος ένας νεαρός Σουηδός με χειροπέδες και ζωγραφισμένη τη σουηδική σημαία στο πρόσωπό του. Όλοι οι κάτοικοι έχουν συγκεντρωθεί και μαζί τους και ο Wallander όπου αναγκάζεται να φωνάξει πως είναι αστυνομικός για να μπει μία τάξη. Ξαφνικά και πάνω στην ένταση ένας άγνωστος που στην συνέχεια εξαφανίζεται, βγάζει την ταινία από το στόμα του νεαρού αποκαλύπτοντας πως του είχαν βάλει μέσα μία χειροβομβίδα όπου και σκάει σκοτώνοντάς τον.

Αμέσως οι έρευνες στρέφονται στους μετανάστες που ζούσαν εκεί και συγκεκριμένα σε έναν νεαρό που είχε κάποιον τσακωμό με το θύμα το προηγούμενο βράδυ. Για καλή του τύχη ο Wallander κι επειδή κατοικούσε εκεί και είχε δει πολλά, ο επικεφαλής ντετέκτιβ της υπόθεσης Hemberg που τον υποδύεται πολύ καλά ο Richard Dillane, τον παίρνει για βοηθό του.

Ο Wallander γνωρίζει πως ο κύριος ύποπτος που έχουν είναι ένα παιδί που δεν ήταν ικανό για όλα αυτά και στην πορεία θα δει πως δεν θα μπορέσει να τα βάλει με όλους. Θα ανακαλύψει πως η δολοφονία του νεαρού κρύβει πολλά περισσότερα από ένα απλό ρατσιστικό γεγονός όπως θέλουν μερικοί να φαίνεται. Σαν πολύ νέος πολλές φορές θα ξεφύγει λόγω των συναισθημάτων του και θα υποπέσει σε λάθη που ίσως του κοστίσουν την ζωή του αλλά και την αρχή της καριέρας του.

Όπως αναφέρει το lordoftheseries.gr αν και Σουηδική παραγωγή η σειρά είναι γυρισμένη σε αγγλική γλώσσα. Βέβαια από την άλλη εφόσον και η σειρά «Wallander – Επιθεωρητής Βαλαντέρ» είναι στην Σουηδική γλώσσα θα μπορούσαν και στο prequel να κρατήσουν την ίδια μητρική.

Επίσης, όπως αναφέρει το lordoftheseries.gr αν και στην αρχή υπήρχαν κάποιοι ενδοιασμοί, η αλήθεια είναι πως η σειρά ήταν παραπάνω από καλή και υπήρχε αγωνία για το αποτέλεσμα. Ο Adam Pålsson και ο Richard Dillane πολύ καλοί στις ερμηνείες τους χωρίς όμως και το υπόλοιπο καστ να περνά εντελώς απαρατήρητο. Γενικά η σειρά θέλει να περάσει με το δικό της τρόπο τα προβλήματα του ρατσισμού και της μετανάστευσης ακόμη και σε μία χώρα όπως η Σουηδία, πράγμα που το καταφέρνει μια χαρά.

Σεναριακά ήταν καλογραμμένη χωρίς υπερβολές. Επίσης κάτι που άρεσε αρκετά είναι πως το τέλος του ήταν ανατρεπτικό αλλά και μυστηριώδες και ίσως αυτό το μη happy ending να ήταν και αυτό που έπρεπε για την σειρά.

 

Πηγή:  newsbeast.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis