Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:40 | 25/09/2019

Οι οικογένειες των θυμάτων, που σκοτώθηκαν ενώ έβλεπαν την ταινία του Μπάτμαν «The Dark Knight», το 2012, εκφράζουν την ανησυχία τους για τη νέα ταινία του «Joker» που πρόκειται να προβληθεί.

Η πρεμιέρα της ταινίας «Joker» έγινε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας (σ.σ. η πρεμιέρα θα γίνει στις 4 Οκτωβρίου) και σήκωσε αντιδράσεις, κυρίως από τις οικογένειες των θυμάτων του 2012, σχετικά με την βία που προβάλλει.

Οι οικογένειες ανησυχούν για το κακό προηγούμενο καθώς το 2012 σε κινηματογράφο του Κολοράντο σκοτώθηκαν 12 άτομα και τραυματίστηκαν άλλα 70 που έβλεπαν την ταινία «The Dark Knight» από τα πυρά ενός άνδρα, ονόματι Τζέιμς Ίγκαν Χολμς οποίος υποστήριξε ότι είναι ψυχικά ασθενής.

Οι οικογένειες των θυμάτων έστειλαν επιστολή στη Warner Bros, με την οποία εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για την βία που προβάλλεται στην ταινία, καθώς επίσης και για το γεγονός ότι οι κινηματογραφικές παραγωγές δεν το λαμβάνουν υπόψη τους.

Το στούντιο παραγωγής της ταινίας διευκρίνισε στις δηλώσεις του πως ούτε ο χαρακτήρας ούτε η ταινία ευθύνονται για την άσκηση βίας στον πραγματικό κόσμο. Επίσης, δεν έχουν μια πρόθεση με την ταινία αυτή να προβάλλουν τον χαρακτήρα ως ήρωα.

Το τρέιλερ που κυκλοφόρησε για το «Joker» έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον σχετικά με το τι περιμένουμε να δούμε από την ταινία που υπόσχεται πολλά και με βάση το τρέιλερ που είδαμε περιμένουμε περισσότερα. Ο Χοακίν Φίνιξ είναι ο νέος Τζόκερ και πριν αναλάβει το ρόλο του κακού προετοιμάστηκε, όσο καλύτερα μπορούσε, ώστε να ανταπεξέλθει στις ανάγκες του χαρακτήρα ενός ανθρώπου που πάσχει από το σύνδρομο του παθολογικού γέλιου.

«Είδα βίντεο που δείχνουν άτομα που πάσχουν από παθολογικό γέλιο, μία ψυχική ασθένεια που κάνει κάποιον να γελάει ανεξέλεγκτα» εξήγησε ο ηθοποιός. Η απίστευτη ασθένεια προκαλεί ακούσιου γέλιο ή κλάμα χωρίς να υπάρχει κάποιο εξωτερικό ερέθισμα.

Ο τρόπος που ο Φίνιξ θα μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη ένα πνευματικό και νευρολογικό πρόβλημα υγείας στον «κόσμο του κακού» θα είναι διαφορετική από την μέχρι τώρα προσέγγιση του ρόλου, καθώς θα κινηθεί στο χώρο του ψυχολογικού ρεαλισμού και δεν θα μεταφερθεί ως ακόμα ένας ήρωας κόμικς, επισημαίνεται στο ιταλικό περιοδικό Il Vernerdi, που φιλοξενεί την συνέντευξη του Χοακίν Φίνιξ.

Η ταινία «The Joker» έρχεται δέκα χρόνια μετά από την προσέγγιση του ρόλου από τον μετά θάνατο βραβευμένο με Όσκαρ ηθοποιό Χιθ Λέτζερ στην ταινία «Ο σκοτεινός ιππότης» και τρία χρόνια από την αμφιλεγόμενη προσέγγιση του ρόλου από τον Τζάρετ Λέτο στην ταινία «Ομάδα αυτοκτονίας».

Πηγή: eleftherostypos.gr


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πατριός τσάκωσε τη δασκάλα χορού γυμνή στο κρεβάτι με την ανήλικη θετή του κόρη

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis