Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:09 | 23/01/2015

 

Ο Θόδωρος Πάγκαλος τους είχε αποκαλέσει αντιπαργωγικούς. Το μέγεθος της ανοησίας αποδείχτηκε πολλές φορές από τότε. Δυστυχώς σχεδόν πάντα σε δύσκολες στιγμές. Ο νυν ΥΕΘΑ -τουλάχιστον μέχρι την Κυριακή- Νίκος Δένδιας στην συνέντευξή του στο Onalert.gr έκανε μια πολύ ενδιαφέρουσα ανάλυση για το πόσο παραγωγικές μπορούν να αποδειχτούν οι Ένοπλες Δυνάμεις. Και όχι καλύπτοντας τις μαύρες τρύπες του κρατικού μηχανισμού στις δύσκολες στιγμές.

Η τεχνογνωσία και η εμπειρία των Ενόπλων Δυνάμεων μπορούν να αποτελέσουν “εξαγώγιμο προϊόν” , κερδοφόρο όπως υποστηρίζει ο Νίκος Δένδιας ο οποίος ανέλυσε το θέμα και ως υπουργός Ανάπτυξης. Όλα όσα είπε ο νυν ΥΕΘΑ μπορούν να  γίνουν ανεξάρτητα από το ποια κυβέρνηση θα μας προκύψει. Δεν έχει σχέση με την "δεξιά" και την "αριστερά" ,έχει σχέση μόνο με την λογική. Η οποία μας λείπει.

Η δεύτερη πηγή εσόδων που όμως έχει μείνει ανεκμετάλλευτη είναι η τεράστια ακίνητη περιουσία των Ενόπλων Δυνάμεων. Μεγάλη, “καθαρή” χωρίς προβλήματα στις περισσότερες περιπτώσεις. Πόσα είναι τα ακίνητα; 4000! Πόσα είναι τα κέρδη μας; Μηδέν! Ο ΥΕΘΑ τα λέει αναλυτικά.

Αντί λοιπόν να βγάζουμε λεφτά από τις Ένοπλες Δυνάμεις για να της συντηρούμε όπως πρέπει ,επιμένουμε να διατηρούμε εκατοντάδες στρατόπεδα που δεν χρειαζόμαστε και να τα πληρώνουμε “χρυσά”. Η σπατάλη στο μεγαλείο της. Ο Δένδιας το παραδέχεται ότι είναι ζήτημα αν χρειαζόμαστε το 1/4 των στρατοπέδων που λειτουργούν.

Η άλλη πηγή αιμορραγίας μας είναι οι εξοπλισμοί. Στους οποίους χάσαμε τεράστια ποσά. Από τους οποίους επιβαρύνθηκε η εθνική οικονομία και άδειασε το ταμείο της Άμυνας. Ο ΥΕΘΑ Νίκος Δένδιας εξηγεί τι συνέβη αλλά και πως πρέπει να αντιμετωπιστεί  αυτό το πεδίο της Εθνικής Άμυνας.

http://www.onalert.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis