Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:53 | 19/01/2015

 

Αναδημοσίευση σχολίου του Αντιστράτηγου της ΕΛ. ΑΣ. ε.α. Νικόλαου Μπλάνη*

 

"Οταν καταρτίζαμε το νόμο για τη χρήση όπλων από του αστυνομικούς (ήμουνα μέλος της επιτροπής μαζί με πανεπιστημιακούς, δικαστικούς κ.λ.π) είχε τεθεί το θέμα να μην οπλοφορούν όλοι οι αστυνομικοί (π.χ. όσοι υπηρετούν στα γραφεία).

¨Ομως με δεδομένο ότι για τους στυνομικούς ισχύει η αρχή της διαρκούς ετοιμότητας και διαρκούς διατεταγμένης υπηρεσίας (και επομένως υποχρεούνται να επέμβουν "εν παντί τόπω και χρόνω"), αυτό δεν ήταν εφικτό, αφού στην ουσία αναιρείται ο χαρακτήρας της αστυνομίας.

΄Ετσι θεσπίστηκαν κριτήρια για την ικανότητα να οπλοφορεί ο αστυνομικός και ακόμη (κατά τα αμερικανικά πρότυπα) η αποβολή από τη σχολή, για όποιον δεν κριθεί ικανός!!!"

 

Το εν λόγω σχόλιο εντοπίσθηκε στη δελίδα στο facebook ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ και έγινε σε συνέχεια του άρθρου που δημοσιεύτηκε εχθές στο Policenet αναφορικά με την αναγκαιότητα ή μη του αφοπλισμού των Ελληνων Αστυνομικών και τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες θα έπρεπε να εξεταστει ένα τετοιο σοβαρό ζήτημα.

 

* Νικόλαος Μπλάνης Αντιστράτηγος της ΕΛ. ΑΣ. ε.α. Επίτιμος προϊστάμενος του Κλάδου Οργλανωσης και Ανθρώπινου Δυναμικού/Α.Ε.Α./Υ.Δ.Τ. και Πτυχιούχος Νομικής Σχολής

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis