Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:33 | 21/05/2015

«Γιατί δεν εφαρμόζεται η εντολή της αναπληρώτριας Υπουργού Τασίας Χριστοδουλοπούλου για την απομάκρυνση των προσφύγων από το λιμάνι;», ρωτά με ανακοίνωσή της η οργάνωση Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία θέτει ερωτήματα γιατί η Αστυνομία και το Λιμενικό λειτουργούν με το συγκεκριμένο τρόπο στον περίκλειστο χώρο του λιμανιού όπου καθημερινά εισέρχονται εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάτες.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, «η συνεχιζόμενη παραμονή εκατοντάδων προσφύγων σε άθλιες συνθήκες στο λιμάνι, παρά την εντολή της Αναπληρώτριας Υπουργού κας Χριστοδουλοπούλου, εγείρει σοβαρά ερωτηματικά σε σχέση με το τί πραγματικά συμβαίνει με τη διαχείριση των προσφύγων στο νησί από τις εμπλεκόμενες αστυνομικές και λιμενικές αρχές».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση αυτή, «η Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου και κυρίως το Λιμενικό οφείλουν μια πολύ συγκεκριμένη απάντηση. Γιατί δεν υλοποιείται μέχρι τώρα η εντολή της κας Υπουργού; Ποια εμπόδια υπάρχουν τώρα, όταν στη σύσκεψη την ημέρα της επίσκεψής της δεν προβλήθηκε κανένας σοβαρός λόγος, ώστε αυτή η πρόταση για άδειασμα του λιμανιού και μεταφορά των προσφύγων στη Μόρια δεν ήταν υλοποιήσιμη, παρά τις σημερινές αυξημένες ροές;».

Τέλος η οργάνωση Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ ζητά από την κυβέρνηση «να παρέμβει σε όσους αναιτιολόγητα δεν εκτελούν τις εντολές της και να πράξει τα αυτονόητα».

«Καλούμε όλους τους φορείς που εμπλέκονται στο κίνημα στήριξης των προσφύγων και των μεταναστών να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους. Τόσο η κυβέρνηση όσο και οι Υπηρεσίες που παίρνουν εντολές απ' αυτήν πρέπει γρήγορα να ξεκαθαρίσουν την κατάσταση», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ: e-typos.com

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis