Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
07:45 | 18/11/2014

Παραθέτουμε το ενημερωτικό δελτίο της Ομοσπονδίας μας σχετικά με την αποδοχή προσφοράς δικηγορικού γραφείου για την ανάθεση της αγωγής σχετικά με την αποκατάσταση των Μισθολογικών διαφορών

ΠΡΟΣ:

Ενώσεις - Μέλη μας

Θέμα : « Απόφαση   αποδοχής     προσφοράς    συνεργαζόμενου     Δικηγορικού Γραφείου για την  ανάθεση  αγωγής  σχετικά με την  αποκατάσταση των Μισθολογικών   διαφορών»

Σχετ. α) το από 13.11.2014 έγγραφοπροσφορά προς την Ομοσπονδία μας του δικηγορικού γραφείου κ. Καλούδη Χ Σωσίπατρου και Συνεργατών

β) το υπ’αριθμ 19/2014 Ενημερωτικό Δελτίο Ομοσπονδίας μας από 11.11.2014 προς μέλη μας

Με την παρούσα σας κοινοποιούμε την ανωτέρω (α) σχετική στην οποία περιγράφεται η κατατιθέμενη προσφορά του Δικηγορικού Γραφείου των κ. Σωσίπατρου και Αικατερίνης Καλούδη και Συνεργατών  εδρεύων στην Αθήνα  σχετικά με την πρόθεση ανάληψης από μέρους του γραφείου ομαδικών αγωγών των μελών μας.

Δεδομένης της μακροχρόνιας συνεργασίας της Ομοσπονδίας με το συγκεκριμένο γραφείο αλλά και Ενώσεων της Ομοσπονδίας που συνεργάζονται ήδη για παρόμοια θέματα, η Ομοσπονδία ζήτησε την κατάθεση συμφέρουσας πρότασης για την ανάθεση της δικαστικής διεκδίκησης της μη καταβληθείσας διαφοράς μεταξύ των περικοπών που πραγματοποιήθηκαν στους μισθούς τον 8/2012 και της απόδοσης  του οικονομικού τμήματος έως καταθέσεως των αγωγών.

Αφού καταθέσαμε τις απαιτήσεις μας σχετικά με τις διεργασίες και διαδικασίες εκπροσώπησης, καταφέραμε να λάβουμε από το συγκεκριμένο δικηγορικό γραφείο συμφέρουσα προσφορά που ανέρχεται στο ποσό των 22,00 € ( 17,9 € + 4,1 € Φ.Π.Α. ) για  κάθε ενδιαφερόμενομέλος μας για τον πρώτο βαθμό και στην περίπτωση θετικής έκβασης της υπόθεσης ποσού επί του εισπραχθέντος 3%. Πρόταση την οποία υπερψήφισε το Διοικητικό Συμβούλιο και σας την επισυνάπτει.

Στα πλαίσια των συμφωνηθέντων, οι Ενώσεις μέσω της Ομοσπονδίας που θα έχουν και την επιμέλεια της διαδικασίας αλλά και ενημέρωσης κάθε ενδιαφερόμενου έως την τελεσιδικία οφείλουν υπεύθυνα και οργανωμένα να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά - τα οποία και θα σας αποσταλούν σε ηλεκτρονική φόρμα - και ομαδοποιημένα με σχετικά πρωτόκολλα να αποδοθούν στο δικηγορικό γραφείο προς αποφυγή λαθών.

Σας υπενθυμίζουμε επίσης ότι :

Από τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους έχει εξασφαλιστεί μέσω αιτήματος προς το Ν. Συμβούλιο του Κράτους η διακοπή της παραγραφής της δικαστικής διεκδίκησης για   το σχετικό χρονικό διάστημα ώστε αγωγές να κατατεθούν και εντός του έτους 2015 και αφορά τα  εγγεγραμμένα μέλη των Ενώσεων σύμφωνα με τα μητρώα της Ομοσπονδίας τον περασμένο Ιούλιο.

Κρίνεται σε κάθε περίπτωση αναγκαία και απαραίτητη η αναμονή ώστε να προσδιοριστεί επακριβώς πριν την κατάθεση της αγωγής το ποσό της αξίωσης και αφού αποδοθεί μέρους αυτού από την Κυβέρνηση. Επίσης η Ομοσπονδία θα αναμείνει και την αντίδραση του ΣτΕ την 28η Νοεμβρίου σχετικά με την μη συμμόρφωση της Κυβέρνησης στις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Διευκρινίζεται τέλος, πως κάθε ενδιαφερόμενος έχει την δυνατότητα  προσωπικής επιλογής νομικής εκπροσώπησης. Η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου με την επιλογή της  συγκεκριμένης προσφοράς σχετίζεται  με την πρωτοβουλία επιμέλειας της διαδικασίας αλλά και της συλλογικής ενημέρωσης έως τελεσιδικίας σε κάθε ενδιαφερόμενο-συμμετέχοντα της συγκεκριμένης αγωγήςΣχετικά με την απόδοση της δικαστικής και νομικής δαπάνης των 22 € αυτή θα πραγματοποιηθεί κατά το  επόμενο έτος με μέριμνα  της Ομοσπονδίας.

 

Διαβάστε εδώ τη προσφορά του δικηγορικού γραφείου

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis