Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
07:44 | 27/07/2015

Η Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. εξαντλώντας κάθε προσπάθεια για να κρατήσει την "ΑΣΠΙΔΑ" δυνατή και τον Εβρο θωρακισμένο, συνεχίζει τις επαφές με τη φυσική ηγεσία για να συζητήσει από κοντά τα προβλήματα και τις αλλαγές που επήλθαν στον τομέα της λαθρομετανάστευσης. 

Παραθέτουμε το σχετικό Ενημερωτικό Δελτίου της Ομοσπονδίας:

Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Τ Ι Κ Ο    Δ Ε Λ Τ Ι Ο

Συνάντηση της Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. με τον Γενικό Αστυνομικό Δ/ντή Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης κ. Μενεξίδη Νικόλαο και τον Διευθυντή Αστυνομίας Ροδόπης κ. Γκράνα Γεώργιο .  

 

Κλιμάκιο της Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. επισκέφθηκε την 24η Ιουλίου 2015  στην Κομοτηνή τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ.Μενεξίδη Νικόλαο. Η Ομοσπονδία μετά από πρόσκληση του κ. Γενικού, ανταποκρίθηκε και κατά την συνάντηση συζητήθηκαν ιδιαίτερα η επιχειρησιακή λειτουργία των Υπηρεσιών Συνοριακής Φύλαξης και Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης τόσο στην περιοχή του Έβρου όσο και στις άλλες Διευθύνσεις Αστυνομίας με βάση τα νέα δεδομένα της επιχείρησης «ΑΣΠΙΔΑ».

Κοινός τόπος, η πλήρη θωράκιση των συνόρων και η πάταξη των κυκλωμάτων λαθροδιακίνησης σε όλο το εύρος της συγκεκριμένης  περιφέρειας. Η μείωση των αστυνομικών ενισχυτικών δυνάμεων το τελευταίο διάστημα έχει προκαλέσει προβλήματα στην άρτια φύλαξη των συνόρων. Μεταφέραμε στον κύριο Γενικό πως η προσπάθεια από τις υπάρχουσες δυνάμεις για να κρατηθεί η φύλαξη σε υψηλό επίπεδο είναι τεράστια. Με δεδομένο την μείωση των αστυνομικών δυνάμεων και σε συνδυασμό την αύξηση των μεταναστευτικών ροών σε σύγκριση με την περσινή χρονιά, οι συνάδελφοι είναι αναγκασμένοι να εργάζονται ακατάπαυστα για να ανταποκριθούν στις υπηρεσιακές τους υποχρεώσεις.

 

Πέραν των δυνάμεων που απαιτούνται για την φύλαξη των συνόρων η περιφέρεια είναι επιφορτισμένη και με την διαχείριση των μεταναστευτικών ροών μέσα από τα προαναχωρησιακά κέντρα. Αυτό καθιστά τη δύναμη ελλιπή και αναγκαία τη   μερική ενίσχυση  ώστε να μην απολεσθεί αυτό  που έχει επιτευχτεί  τα τελευταία τρία χρόνια στη θωράκιση των συνόρων. Η θέση της Ομοσπονδίας παραμένει η πρόσληψη νέων συνοριακών φυλάκων στην περιοχή που θα προσδώσει μια μόνιμη ασφάλεια στην φύλαξη των συνόρων. Προσλήψεις που έχουν να πραγματοποιηθούν από το 2000.

Το κλιμάκιο της Ομοσπονδίας τόνισε για ακόμη μία φορά στον κ. Γενικό πως η λειτουργία των κέντρων κράτησης κρίνεται απαραίτητη. Μέσα από  συνθήκες που σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα, τα πρωαναχωρησιακά κέντρα μπορούν λειτουργήσουν αποτρεπτικά για τις μεταναστευτικές ροές που εισέρχονται στη χώρα μας.

Η Ομοσπονδία θέτοντας το ζήτημα της δυνατότητας εσωτερικής μετάθεσης  του προσωπικού των Τ.Σ.Φ. , ο κ. Γενικός σεβόμενος τις επιθυμίες των συναδέλφων, διατύπωσε την θέση,  της αναγκαιότητας σήμερα στήριξης των Υπηρεσιών Συνοριακής Φύλαξης, την ώρα μάλιστα που η ενισχυτική δύναμη είναι οριακά χαμηλή, πόσο δε μάλλον την ώρα που οι καταργούμενες οργανικές θέσεις έχουν περιορίσει – σχεδόν μηδενίσει – τη δυνατότητα μετακίνησης του προσωπικού σε κενές οργανικές που πλέον δεν υπάρχουν.

 

Στα πλαίσια της επίσκεψης του κλιμακίου της ΠΟΣΥΦΥ στη Γενική, πραγματοποιήθηκε συνάντηση και με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γκράνα Γεώργιο της  Διεύθυνσης Αστυνομίας  Ροδόπης, όπου συζητήθηκαν προβλήματα που απασχολούν την συγκεκριμένη Διεύθυνση.

 

 

 

posyfy.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis