Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:59 | 20/08/2015

Η προεκλογική εκστρατεία είχε αρχίσει αρκετές ώρες πριν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανακοινώσει την παραίτηση της κυβέρνησής του και την προσφυγή στις κάλπες.

Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος από την Μυτιλήνη όπου βρισκόταν για περιοδεία αναφέρθηκε στην φημολογία περί απολύσεων στις ΕΔ αλλά και στην απόφαση του ΣτΕ.

Είπε ο κ.Καμμένος:

"Δεν πρόκειται να απολυθεί κανείς από τις Ένοπλες Δυνάμεις. Διαβεβαίωσα ιδιαίτερα τους Υπαξιωματικούς ΕΠΟΠ, αλλά και τους Αξιωματικούς ότι δεν θα υπάρξει και καμία επίπτωση στους μισθούς και τις συντάξεις των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. Ίσα – ίσα, θα διεκδικήσουμε να εφαρμοστεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την απόδοση των οφειλομένων προς τα στελέχη από τις επιπτώσεις τις οποίες δημιούργησαν τα προηγούμενα μνημόνια. Τα ποσά δε αυτά, με τη Στρατιωτική Ηγεσία, τα έχουμε αποδεσμεύσει προς το Υπουργείο Οικονομικών και το κράτος έχει την υποχρέωση να εφαρμόσει την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.
 
Η τελευταία συμφωνία προβλέπει μείωση των δαπανών σε σχέση με την πώληση αμυντικού υλικού. Ήδη έχουν εξασφαλιστεί τα 100 εκατομμύρια ευρώ του 2015, από παλιό αμυντικό υλικό το οποίο έχει ήδη πωληθεί και τα υπόλοιπα 200 εκατομμύρια για τα επόμενα χρόνια έχουν εξασφαλιστεί από τέτοιου είδους υλικό, όπως βλήματα τα οποία βρίσκονται προ της λήξεώς τους από την Πολεμική Αεροπορία, το Πολεμικό Ναυτικό και τον Στρατό Ξηράς".

Διαβάστε περισσότερα στο onalert.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis