Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:19 | 28/11/2014

Απάντηση στις αιχμές που δέχεται η Δικαιοσύνη για βιαστικό «κλείσιμο» της δικογραφίας αλλά και τον τρόπο που χειρίστηκε την έρευνα για τις καταγγελίες περί χρηματισμού βουλευτών ενόψει της προεδρικής εκλογής, έδωσε με ανακοίνωσή της η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών ΑΘηνών Γεωργία Τσατάνη.

Με μία ιδιαίτερα ασυνήθιστη κίνηση σχολιασμού των αιτιάσεων πολιτικών προσώπων η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών «κάλυψε» πλήρως τον εισαγγελέα που διενεργεί την έρευνα και «άδειασε» τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο, διαψεύδοντας ότι προσκόμισε σοβαρά στοιχεία στο πρώτο στάδιο της έρευνας.

Στην ανακοίνωση συγκεκριμένα αναφέρεται: «Κατόπιν παραγγελίας της κ. Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, ανασύραμε από το αρχείο την δικογραφία που είχε σχηματιστεί μετά από την διενέργεια εμπεριστατωμένης προκαταρκτικής εξέτασης από τον αντεισαγγελέα Εφετών κ. Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο και πλήρως αιτιολογημένης πορισματικής αναφοράς του για την ανυπαρξία οποιονδήποτε ενδείξεων για το αδίκημα δωροδοκίας βουλευτή, τετελεσμένης ή σε απόπειρα και παραγγείλαμε την περαιτέρω διερεύνηση ενόψει νεωτέρων στοιχείων.

»Η έρευνα διεξάγεται από τον ίδιο αντεισαγγελέα Εφετών και βρίσκεται σε εξέλιξη. Η δικογραφία που είχε σχηματιστεί και τεθεί στο αρχείο, υπήρξε προιόν διεξοδικής έρευνας και βασάνου από πλευράς του διενεργήσαντος αυτή, ειδικότερα δε τα υπό του κ. Παναγιώτη Καμμένου κατατεθέντα την 23/10/14 δεν εισέφεραν σαφή στοιχεία για το υπό έρευνα αδίκημα. Τα περί του αντιθέτου υποστηριχθέντα περί εσπευσμένης περαίωσεως αυτής στερούνται βασιμότητος.χε σχηματιστεί και τεθεί στο αρχείο, υπήρξε προϊόν διεξοδικής έρευνας και βασάνου από πλευράς του διενεργήσαντος αυτή, ειδικότερα δε τα υπό του κ. Παναγιώτη Καμμένου κατατεθέντα την 23/10/14 δεν εισέφεραν σαφή στοιχεία για το υπό έρευνα αδίκημα. Τα περί του αντιθέτου υποστηριχθέντα περί εσπευσμένης περαίωσεως αυτής στερούνται βασιμότητος».

Πηγή:zougla.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis