Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:36 | 01/08/2015

Να εφαρμοστεί και στο Ηράκλειο ο θεσμός της αμειβόμενης πεζής περιπολίας ζητούν οι Αστυνομικοί του Ηρακλείου μετά την πρόταση τους να μπορούν να ασκούν και δεύτερο επάγγελμα.

Οι αμειβόμενες περιπολίες ισχύουν ήδη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και σημειώνουν μάλιστα μεγάλη επιτυχία. 

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων νομού Ηρακλείου Γ. Πικράκης, μιλώντας στην εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ, αναφερόμενος στη λειτουργία του θεσμού, εξήγησε ότι στην πρωτεύουσα και στη συμπρωτεύουσα από το 2000 οι αστυνομικοί μέχρι το βαθμό του Υπαστυνόμου Α στον ελεύθερό τους χρόνο μπορούν να εκτελούν αμοιβόμενη πεζή περιπολία.

Η αμοιβή στους αστυνομικούς που συμμετέχουν στα δύο μεγαλύτερα αστικά κέντρα της χώρας ανέρχεται στο ποσό των περίπου 40 ευρώ το οχτάωρο.

Με βάση τους ισχύοντες περιορισμούς βέβαια κανένας αστυνομικός, ακόμα κι αν έχει περισσότερα από 4 ρεπό μέσα στο μήνα δεν μπορεί να κάνει περισσότερες από 4 πεζές περιπολίες.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων έστειλε επιστολή που κοινοποιείται στο Αρχηγείο του Σώματος, στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης. Επίσης, ενημερώθηκαν όλοι οι βουλευτές του νησιού προκειμένου να βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση και αναμένεται να υπάρξουν συναντήσεις για να ενημερωθούν οι εκπρόσωποι του κοινοβουλίου από το Ηράκλειο.

Ήδη χθες το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης συναντήθηκε με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Β. Κεγκέρογλου, ο οποίος είπε ότι θα προωθήσει το αίτημά τους.


Η ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηρακλείου για το θέμα αναφέρει:
"Σύμφωνα με το άρθρο 32 του ν.2008/2000, επιτρέπεται για το αστυνομικό προσωπικό, των Διευθύνσεων Αστυνομικών Επιχειρήσεων και των Αστυνομικών τμημάτων των Γενικών Αστυνομικών Διευθύνσεων Αττικής και Θες/νικης, από το βαθμό του Αστυφύλακα μέχρι και του Υπαστυνόμου Α΄, να διατίθεται εφόσον επιθυμεί, για εκτέλεση υπηρεσίας πεζής περιπολίας επί ένα 8ωρο, μια φορά την εβδομάδα,πέραν του προβλεπόμενου ωραρίου εργασίας με την καταβολή αποζημίωσης όπως ορίζεται από τα ισχύοντα.

Εξαιτίας των δημοσιονομικών προβλημάτων της χώρας και λαμβάνοντας υπόψη την έλλειψη αστυνομικού προσωπικού σε πανελλάδικο επίπεδο, όχι μόνο σε Αττική και Θεσσαλονίκη, αλλά και ειδικότερα στην Δ.Α.Ηρακλείου η οποία είναι αισθητά υποστελεχωμένη σε σχέση με τις υπάρχουσες οργανικές της θέσεις, η Ένωσή μας προτείνει την άμεση λειτουργία του θεσμού της αμειβόμενης πεζής περιπολίας και στην Διεύθυνση Αστυνομίας Ηρακλείου,προκειμένου να αυξηθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών με την συχνότερη και εμφανή φυσική παρουσία των αστυνομικών στη πόλη του Ηρακλείου.

Είναι ενδεικτικό, ότι στην Αττική πραγματοποιήθηκαν κατά τους μήνες Φεβρουάριο έως και Μάϊο του 2015 (544) αμειβόμενες πεζές περιπολίες όπου συμμετείχαν (1.243) αστυνομικοί με δαπάνη ( 72.118,17) ευρώ μεικτά ποσό το οποίο θεωρούμε ελάχιστο σε σχέση με το έργο που ανταποδίδεται στους πολίτες και στους αστυνομικούς υπαλλήλους."

ΠΗΓΗ: ΠΑΤΡΙΣ, prismanews.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis