Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:19 | 17/08/2015

Μόλις 180 μετανάστες από τους συνολικά 500 που βρίσκονταν στο Πεδιόν του Αρεως, μεταφέρθηκαν τελικά χθες στον καταυλισμό που στήθηκε ειδικά για αυτούς στον Ελαιώνα. 

Η επιχείρηση μεταφοράς τους ξεκίνησε χθες στις 4.30 το απόγευμα, ενώ ακολούθησε η καταγραφή τους αλλά και επίσκεψη της αναπληρώτριας υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασίας Χριστοδουλοπούλου. «Νομίζω ότι αυτός ο χώρος θα μείνει σαν παράδειγμα και σαν υπόδειγμα και για άλλους τέτοιους χώρους σε όλη την Ελλάδα που θα φιλοξενούν πρόσφυγες». 

Περιγράφοντας το χώρο η κυρία Χριστοδουλοπούλου είπε ότι «ελπίζω ότι θα ικανοποιήσει όλες τις ανάγκες των ανθρώπων. Είναι ανθρώπινος, έχει ψύξη, έχει ζεστό νερό και όλες τις προδιαγραφές για να μπορέσουν να ζήσουν μέσα σε αυτά τα σπίτια» είπε, συμπληρώνοντας ότι είναι εξασφαλισμένη και η σίτιση των προσφύγων.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι χώροι στο εσωτερικό των κοντέινερ έχουν πλήρως επιπλωθεί, διαθέτουν κλιματιστικό, ενώ αναμένεται να έχουν και wifi, όπως έκανε γνωστό εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας που βρέθηκε στον καταυλισμό. 

 
iefimerida.gr
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis