Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:58 | 07/11/2015

Στις 3 Νοεμβρίου τα ρωσικά βομβαρδιστικά ισοπέδωσαν ένα νοσοκομείο και δύο γέφυρες στην Ράκα, την de facto πρωτεύουσα του Ισλαμικού Κράτους, ενώ οι επιθέσεις των Ρώσων στοίχισαν τη ζωή σε 42 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων οι 27 ήταν κάτοικοι της πόλης και οι υπόλοιποι τζιχαντιστές.

Το νοσοκομείο που ισοπεδώθηκε και οι δύο γέφυρες, ήταν σύμβολα της πόλης, που χρησιμοποιούνταν τόσο από το Ισλαμικό Κράτος, όσο και από τους κατοίκους της πόλης.

Σύμφωνα με τον ακτιβιστή Abu Ibrahim Raqqawi, αυτό που θέλει η Ρωσία είναι να στείλει μήνυμα προς τους κατοίκους της πόλης πως το να συμβιώνουν και να ανέχονται την παρουσία των τζιχαντιστών θα έχει κόστος και για τους ίδιους.

"Η Ρωσία θέλει οι πολίτες να υποφέρουν έτσι ώστε να διαπιστώσουν πως είναι να ζουν παρέα με τους τζιχαντιστές. Το μήνυμα είναι ή θα είστε με το καθεστώς του Άσαντ ή θα συμβαίνει αυτό", σημειώνει.

Αυτό που επιβεβαιώνει τον παραπάνω ισχυρισμό είναι οι βόμβες που χρησιμοποιεί η Ρωσία, που αντί για "έξυπνες βόμβες" και χειρουργικές επιχειρήσεις, προτιμώνται "χαζές βόμβες", παλαιάς τεχνολογίας που ευθύνονται για πολλές παράπλευρες απώλειες.

Οι Ρώσοι βομβαρδίζουν τα πάντα, δεν ενδιαφέρονται για πολίτες ή όχι, νοσοκομεία ή γέφυρες, απλά δεν τους ενδιαφέρει", τονίζει ο Raqqawi.

Το 80% των ρωσικών επιθέσεων δεν είναι ενάντια σε θέσεις του Ισλαμικού Κράτους, αλλά ενάντια σε θέσεις αντικαθεστωτικών που πολεμούν τον Άσαντ.

http://www.newmoney.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis