Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:00 | 27/08/2021
Η ηλεκτρονική υπηρεσία συνδρομής αποκλειστικών βίντεο OnlyFans ανακοίνωσε πως «παγώνει» την απόφασή της να αποκλείσει το πορνογραφικό περιεχόμενο από την σελίδα της, έπειτα από τις γενικευμένες αντιδράσεις των χρηστών της.
 
Πριν από μερικές ημέρες, οι υπεύθυνοι του OnlyFans ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να αποκλείσουν σεξουαλικού περιεχομένου βίντεο και λογαριασμούς από την πλατφόρμα τους, στις αρχές Οκτώβρη.
 
«Προκειμένου να διασφαλίσουμε τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα της πλατφόρμας και να συνεχίσουμε να φιλοξενούμε μια κοινότητα χωρίς αποκλεισμούς δημιουργών και θαυμαστών, πρέπει να ενημερώσουμε τους όρους περιεχομένου» ανέφερε η εταιρεία σε αρχική ανακοίνωσή της, προσθέτοντας πως οι αλλαγές έρχονται μετά από αιτήματα «τραπεζικών εταίρων και παρόχων πληρωμών».
 
 
Αλλαγή απόφασης της OnlyFans
Ωστόσο, με μια ανάρτηση στο twitter σήμερα, η εταιρεία κάνει πίσω και αναβάλει την εφαρμογή του νέου πλαισίου λειτουργίας. «Εξασφαλίσαμε τις απαραίτητες δικλείδες ώστε να υποστηρίξουμε την πολυποίκιλη κοινότητα δημιουργών μας και αναβάλαμε την προγραμματισμένη για την 1η Οκτωβρίου αλλαγή πολιτικής.
 
Το OnlyFans παραμένει υπέρμαχος της συμπερίληψης (όλων των φωνών) και θα συνεχίσουμε να παρέχουμε χώρο για όλους τους δημιουργούς» έγραφε το Tweet.
 
Η ενημέρωση του OnlyFans στους δημιουργούς του
Σε email που απέστειλε η υπηρεσία στους δημιουργούς, σημείωνε: «Η προτεινόμενη από 1ης Οκτωβρίου αλλαγή δεν είναι πλέον απαραίτητη, εξαιτίας των διαβεβαιώσεων από πλευράς τραπεζικών εταίρων πως το OnlyFans μπορεί να υποστηρίξει όλα τα ήδη δημιουργών».
 
Νωρίτερα, ο ιδρυτής του OnlyFans, Τιμ Στόουκλι, κατηγόρησε τις τράπεζες-επενδυτές για ποινικοποίηση της εταιρείας, η οποία υποστηρίζει τους εργάτες του σεξ.
 
«Η J.P. Morgan είναι ιδιαίτερα επιθετική αναφορικά με το κατέβασμα λογαριασμό εργατών του σεξ ή οποιασδήποτε επιχείρησης υποστηρίζει τους εργάτες σεξ» δήλωσε στην Financial Times. Ωστόσο, εκπρόσωπος της JP Morgan διέψευσε τους ισχυρισμούς του, μιλώντας στο BBC.
 
Το ρεπορτάζ του BBC ωστόσο, σημειώνει πως προβληματισμό είχε δημιουργήσει στους επενδυτές το γεγονός πως παιδιά χρησιμοποιώντας πλαστές ταυτότητες δημιουργούσαν λογαριασμούς στο OnlyFans.
 
Τι είναι η υπηρεσία συνδρομής OnlyFans
Το OnlyFans είναι μια υπηρεσία συνδρομής περιεχομένου με έδρα το Λονδίνο. Οι δημιουργοί περιεχομένου μπορούν να κερδίσουν χρήματα από χρήστες που εγγράφονται στο περιεχόμενό τους, τους «θαυμαστές». Οι τελευταίοι θα πρέπει να καταβάλουν συγκεκριμένα ποσά προκειμένου να έχουν πρόσβαση στο προφίλ των δημιουργών ή σε συγκεκριμένα βίντεο αυτών.
 
Ο ιστότοπος, που ιδρύθηκε το 2016, λέει ότι έχει 130.000.000 χρήστες. Πληρώνει περισσότερα από 5 δισεκατομμύρια δολάρια στους δημιουργούς του -οι οποίοι αριθμούν πάνω από 1,5 εκατομμύριο- κάθε χρόνο.
 
Όπως λέει η εταιρεία, ουσιαστικά πρόκειται για ένα μέρος όπου φωτογράφοι, μουσικοί, καλλιτέχνες, ηθοποιοί και άλλοι δημιουργοί μπορούν να κερδίσουν εισοδήματα από μερική ή ακόμη και πλήρη απασχόληση, αλλά είναι περισσότερο γνωστό ως καταφύγιο για influencers που θέλουν να προωθήσουν και να πουλήσουν περιεχόμενο αποκλειστικά για ενηλίκους, όπως κάνει η Μπέλα Θορν αλλά και η Μία Καλίφα.
 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis