Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:09 | 15/11/2019

Μετά από ένα πρόσφατο «τσουνάμι» δολοφονιών, εκρήξεων και πολέμου συμμοριών, που κλιμακώθηκαν με τη δολοφονία ενός 15χρονου μετανάστη, η αστυνομία του Μάλμε έλαβε μέτρα. Οργάνωσε συνάντηση με τους αρχηγούς του σουηδικού υπόκοσμου και τους κέρασε και πίτσα.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Expressen, από τους 12 κακοποιούς που προσκλήθηκαν και θεωρούνται ότι κινούν τα νήματα σ’ αυτήν την έξαρση βίας κι εγκλήματος στην 3η σε μέγεθος σουηδική πόλη, εμφανίστηκαν οι 9.

Και σύμφωνα με την αστυνομία, το έπιασαν το μήνυμα. «Τους εξήγησα με συντομία τι συμβαίνει όταν ένας εισαγγελέας διατάζει έρευνα σε ένα σπίτι. Αυτά που βρίσκουμε χρησιμοποιούνται για οδηγηθούμε σε άλλους υπόπτους και να τους ασκήσουμε κατηγορίες. Μπορεί να είναι αδέρφια, συγγενείς ή γονείς. Ακόμη τους είπα ότι κατάσχουμε χρήματα, κοσμήματα, ρολόγια και άλλα αντικείμενα», ανέφερε η εισαγγελέας, Όλα Σγέστραντ, που συμμετείχε στη συνάντηση με τους κακοποιούς.

[custom:google-ads]

Μετά τη συνάντηση, οι κακοποιοί κεράστηκαν κι έφαγαν πίτσα, μαζί με τους αστυνομικούς και τους εισαγγελείς.

Σύμφωνα με τη σουηδική εφημερίδα, αυτή είναι η 3η τέτοια συνάντηση, στο πλαίσιο του προγράμματος «Στοπ στους Πυροβολισμούς», όπου οι εγκληματίες πείθονται με τη λογική και τη συζήτηση να σταματήσουν τις παράνομες κι επικίνδυνες δραστηριότητές τους.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία για βραδιές πίτσας με τους κακοποιούς δεν είχε την αναμενόμενη αντίδραση από τους Σουηδούς πολίτες, τουλάχιστον όπως αυτή εκφράστηκε διαμέσου σχολίων των χρηστών του Διαδικτύου στα social media.

Πηγή: sputniknews.gr


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αγριογούρουνα έφαγαν κοκαΐνη αξίας 19.800 ευρώ


Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis