Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:38 | 23/02/2021

Φωτιά» στο διπλωματικό σκηνικό βάζει η Τουρκία, εν αναμονή του νέου γύρου διερευνητικών επαφών, καθώς προγραμματίζει άσκηση με την ονομασία «Γαλάζια Πατρίδα» από τις 25 Φεβρουαρίου μέχρι τις 7 Μαρτίου σε Αιγαίο και Μεσόγειο.

Όπως ανακοινώθηκε χθες, 87 πλοία του τουρκικού πολεμικού ναυτικού και της ακτοφυλακής, 27 αεροσκάφη, 12 ελικόπτερα, F-16, F-4, αλλά και αποβατικές δυνάμεις θα βγουν στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο, την ώρα μάλιστα που το σκάφος Τσεσμέ βρίσκεται στο Αιγαίο.

Την ίδια ώρα, ο τουρκικός τύπος έχει ξεσηκωθεί εναντίον της χώρας μας, με αφορμή την επικείμενη άφιξη αμερικανικών δυνάμεων στον Έβρο. Μεταγωγικά πλοία των ΗΠΑ που θα μεταφέρουν ελικόπτερα και τεθωρακισμένα οχήματα, κάποια εκ των οποίων θα μείνουν στην Ελλάδα για ασκήσεις, αναμένεται να φτάσουν στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Στο πλαίσιο αυτό, πρωτοσέλιδο της Yeni Safak αναφέρει «Αυτή η προετοιμασία για ποιον είναι;», ενώ η Hurriyet κυκλοφορεί με δημοσίευμα «Απόβαση αμερικανικών δυνάμεων στην Αλεξανδρούπολη».

Στο μεταξύ, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επισκεπτόμενος χθες τη Σμύρνη έβαλε στο στόχαστρό του τους Ευρωπαίους αξιωματούχους τονίζοντας ότι λένε ψέματα. Πρόσθεσε δε ότι για το προσφυγικό η Ε.Ε δεν έδωσε λεφτά στην Τουρκία σε αντίθεση με την Ελλάδα, στην οποία έδωσε 3 δισ. ευρώ.

«Η Ε.Ε για 100.000 πρόσφυγες δίνει στην Ελλάδα 3 δισ. ευρώ, όμως για τους 4 εκατ. πρόσφυγες που ζουν στην Τουρκία δεν κάνει κάτι. Όταν συναντιόμαστε και μιλάμε μαζί, λένε συνέχεια ψέματα, ψέματα, ψέματα. Μας λένε τόσα δώσαμε, αυτά κάναμε. Που τα δώσατε; Δε στείλατε όλο το ποσό των 6 δισ. ευρώ που μας είχατε υποσχεθεί με τη συμφωνία της 18ης Μαρτίου», σημείωσε ο Ερντογάν.

Πηγή: newsbeast.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis