Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:44 | 09/01/2015

 

Στην Ουρουγουάη εξήχθησαν Τουρκικά κινητά αμυντικά συστήματα ασφάλειας συνόρων. Πρόκειται για κινητά συστήματα ασφάλειας συνόρων που κατασκεύασε για τις χερσαίες δυνάμεις της χώρας της Λατινικής Αμερικής η τουρκική εταιρεία ASELSAN.
Το επί οχημάτων σύστημα επιτηρεί τα σύνορα με ραντάρ επιτήρησης και θερμικές κάμερες μέρα και νύχτα, υπό οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες, μεταδόθηκε από την Τουρκία.Οι έλεγχοι στα οχήματα γίνονται με λογισμικό ελέγχου ασφαλείας που αναπτύχθηκε ειδικά για την Ουρουγουάη.

Σε ψηφιακό χάρτη

Οι πληροφορίες που συγκεντρώνει το σύστημα αποστέλλονται από το προσωπικό που είναι επί των οχημάτων σε ένα προκαθορισμένο κέντρο διαχείρισης ασφάλειας σε μεγάλη απόσταση.Στις δυνατότητες περιλαμβάνεται και ο εντοπισμός χαμηλά ιπτάμενων αεροσκαφών, ενώ όλα τα δεδομένα που συλλέγονται αποτυπώνονται σε ψηφιακό χάρτη. Ο εξοπλισμός εγκαταστάθηκε σε οχήματα που παρείχε η Ουρουγουάη. Το εν λόγω σύστημα παραδόθηκε στο πλαίσιο μιας σύμβασης με την Ουρουγουάη για ένα Σύστημα Παρακολούθησης συνόρων που ξεκίνησε το 2013.

Τα συστήματα αυτά ή παρόμοιες εφαρμογές μπορούν να αξιοποιηθούν σε σύνορα, παράκτιες περιοχές, υποδομές αγωγών, στρατιωτικές βάσεις και γενικά την δημόσια ασφάλεια

Εξαγωγικός προσανατολισμός

Η μεγαλύτερη επιχείρηση αμυντικού εξοπλισμού της Τουρκίας Aselsan έχει εδώ και καιρό θέσει σε εφαρμογή σχέδιο ανάπτυξης της παγκόσμια στήνοντας ακόμα και μονάδες συμπαραγωγής στο εξωτερικό. Ήδη εγκαινίασε μονάδα παραγωγής για στρατιωτικά ηλεκτρονικά στην Ιορδανία και για ηλεκτρο-οπτικά προϊόντα, θερμικές κάμερες κλπ στο Καζακστάν

ΠΗΓΗ: onalert.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis