Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:59 | 06/06/2016

Το ενδεχόμενο η Τουρκία να ακυρώσει συνολικά τη συμφωνία για το προσφυγικό, αντιμετωπίζουν πλέον σοβαρά στο Βερολίνο ύστερα από την νέα επίθεση κατά της Γερμανίας και των Γερμανών βουλευτών τουρκικής καταγωγής που εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογαν.

Όπως λέει στο CNN Greece ο ανταποκριτής ελληνικών ΜΜΕ στο Βερολίνο Παντελής Βαλασόπουλος, «υπάρχουν εκτεταμένες αναφορές στις γερμανικές εφημερίδες που λένε πως η Τουρκία θα ακυρώσει την συμφωνία για τους πρόσφυγες, με όλες τις συνέπειες για την Ευρώπη και την Ελλάδα της οποίας τα νησιά θα κατακλειστούν από πρόσφυγες».

Μάλιστα, όπως λέει ο κ. Βαλασόπουλος, ο πρόεδρος της Τουρκίας είπε πως η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ αθέτησε την υπόσχεση της προς αυτόν πως θα εμποδίσει την υιοθέτηση του ψηφίσματος που αναγνώριζε την γενοκτονία των Αρμενίων από το γερμανικό κοινοβούλιο.

Αυτή τη στιγμή η διαμάχη εξαντλείται σε φραστικό επίπεδο με την Γερμανία κρίνοντας και από την σημερινή αντίδραση του γερμανού κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέφαν Ζάιμπερτ, να προσπαθεί να χαμηλώσει τους τόνους.

«Πάντως οι φόβοι πως συμφωνία Τουρκία-Ε..Ε θα καταστεί κενό γράμμα είναι υπαρκτοί» σχολιάζει ο κ. Βαλασόπουλος.

Όσον αφορά την προοπτική η Τουρκία να γίνει μέλος της Ε.Ε. ο κ. Βαλασόπουλος θεωρεί, μεταφέροντας και το κλίμα που υπάρχει στη Γερμανία, πως αυτή τη στιγμή είναι ουσιαστικά ένα απίθανο ενδεχόμενο.

 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis