Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:00 | 05/01/2015

 

Νέα απόπειρα εμπλοκής της Ελλάδας στα ''τρομοκρατικά'' της Τουρκίας επιχειρείται από την γειτονική χώρα, με εμφανώς καθοδηγούμενα ρεπορτάζ στον τουρκικό τύπο με διαρροές από αστυνομικές υπηρεσίες, ενώ τα όσα ισχυρίζονται δεν συνοδεύεται από κανένα στοιχείο...Όπως και άλλες φορές εδώ και χρόνια διαρρέει ότι ο δράστης μιας βομβιστικής επίθεσης στην Κωνσταντινούπολη ...είχε ετοιμάσει την ενέργειά του στην Ελλάδα όπου , λέει, πηγαιοερχόταν στην Ελλάδα απ όπου τελευταία ήρθε στην Κωνσταντινούπολη μέσω της τουρκικής νότιας επαρχίας Χατάι ή ακόμα και ότι πίσω από την επίθεση είναι η ίδια η ...Ελλάδα! 
Άλλο όμως δημοσίευμα που προκαλεί ερωτηματικά αποκαλύπτει ότι οι τουρκικές αρχές ασφαλείας ήξεραν σχεδόν τα πάντα για το επικείμενο χτύπημα και αδράνησαν!

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή : Ανήμερα την Πρωτοχρονιά στο ιστορικό ανάκτορο Ντολμάμπαχτσε στην Κωνσταντινούπολη έγινε βομβιστική επίθεση και την ανέλαβε την ευθύνη γι αυτή ανέλαβε η  παράνομη στην Τουρκία  επαναστατική οργάνωση της άκρας Αριστεράς  ''Επαναστατικό Μέτωπο / Κόμμα Λαϊκής Απελευθέρωσης (DHKP-C).  Μία πτέρυγα του ανακτόρου στεγάζει το γραφείο του εκάστοτε πρωθυπουργού, στην Κωνσταντινούπολη, αλλά ο κ. Αχμέτ Νταβούτογλου δεν βρισκόταν στο ανάκτορο την ώρα της επίθεσης.
Οπως ανακοίνωσε στην ιστοσελίδα του το DHKP-C, ο δράστης της επίθεσης, Φιράτ Οτσελίκ, ''είναι ένας από τους μαχητές του''. Δικαιολογώντας την ενέργειά του, το DHKP-C εξήγησε  ότι αποτελούσε απάντηση στην τουρκική κυβέρνηση για τη δολοφονία του εφήβου Μπερκίν Ελβάν, ο οποίος εξέπνευσε τον Μάρτιο του 2014 έχοντας τραυματισθεί πολύ βαριά  στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις του Ιουνίου του 2013. ''Το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) είναι φονιάς, ο τότε πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν διέταξε τη σφαγή'', αναφέρεται σχετικά.

Συγκεκριμένα ο  Φιράτ Οτσελί πέταξε το απόγευμα της Πρωτοχρονιάς δύο χειροβομβίδες εναντίον δυο αστυνομικών που εκτελούσαν περιπολία στο ανάκτορο Ντολμάμπαχτσε, που είναι ένα από τα πιο γνωστά τουριστικά αξιοθέατα της Κωνσταντινούπολης. Οι χειροβομβίδες δεν εξερράγησαν και ο δράστης συνελήφθη, ενώ η ανάκρισή του συνεχίζεται. 

Δημοσίευμα με αντιφάσεις

Ας δούμε λοιπόν τι έγραψε ο τύπος με τις ...πλούσιες ανθελληνικές αναφορές που μια είναι δήθεν ''διαπιστώσεις'', την άλλη ''υποθέσεις'' ή ''συζητήσεις''....
Η Vatan 
με τον τίτλο: ''Η εντολή για την επίθεση ήταν από την Αθήνα;'', γράφει ότι διαπιστώθηκε (!) πως ο Φιράτ Οζτσελικ, είχε μεταβεί στην Ελλάδα και επέστρεψε στην Κωνσταντινούπολη μέσω του Χατάι ( επαρχία της νοτιοανατολικής Τουρκίας στα τουρκο-συριακά σύνορα). Εικάζεται -γράφει -ότι το σχέδιο για την επίθεση ετοιμάστηκε από την δομή πυρήνα στην Ελλάδα. 
Στη συνέχεια του δημοσιεύματος στις εσωτερικές σελίδες και με τον τίτλο: ''Την ετοιμασία της επίθεσης την έκανε στην Ελλάδα'', γράφει ότι διαπιστώθηκε (!) πως ο Φιράτ Οζτσελίκ, είχε πάει και είχε επιστρέψει επανειλημμένα στην Ελλάδα και η αστυνομία υποθέτει ότι η ετοιμασία για την επίθεση έγινε στην Ελλάδα.(Σ.Σ. μέσα σε μια αράδα ή ...''διαπίστωση '' έγινε ...''υπόθεση''...)
Ο Οζτσελίκ, κατά το διάστημα που βρισκόταν στις φυλακές, λόγω της ασθενείας του (διόγκωση του εγκεφάλου του και 
στομαχικά προβλήματα), ασχολούνταν με τις δραστηριότητες της Επιτροπής Κρατουμένων Ασθενών της οργάνωσης στις φυλακές.  Διαπιστώθηκε ότι ο Οζτσελίκ μετά που βρήκε από τη φυλακή, έφυγε στο εξωτερικό σχετικά με τις δραστηριότητες αυτές (των ασθενών κρατουμένων). 

Συζητείται η περίπτωση ότι ο Οζτσελίκ, κατά τη διάρκεια που ήταν στην Ελλάδα, σε σχέση με τις δραστηριότητες αυτής της Επιτροπής, προετοίμασε σχέδια επίθεσης. 
Λέγεται ότι ο Οζτσελίκ μπορεί να εξασφάλισε τα όπλα και τις βόμβες από την περιοχή αυτή (του Χατάι). 
Η αγγλόφωνη εφημερίδα Today’s Zaman, μεταξύ άλλων αναφέρει ότι ο Φιράτ Οζτσελίκ 
εισήλθε στην Τουρκία από την Ελλάδα και ότι είναι μέλος ενός τριμελούς πυρήνα υπό το όνομα «Feda Act Team» (Feda στα τουρκικά σημαίνει θυσία).

Τα ήξεραν οι Τουρκικές αρχές και αδράνησαν!

Ενδιαφέρον παρουσιάζει άλλο δημοσίευμα της Βαταν με τον τίτλο: «Είχαν γίνει τρεις προειδοποιήσεις για το άτομό του», όπου γράφει για τον Οζτσελίκ ότι οι Υπηρεσίες Πληροφοριών της Τουρκίας , κατά τον Αύγουστο και τον Δεκέμβριο, έστειλαν έγγραφα στις Διευθύνσεις Ασφάλειας των 81 νομών και είχαν αναφέρει ότι προβαίνει σε ετοιμασίες για επίθεση που θα προκαλέσει θόρυβο. Στα εν λόγω έγγραφα, είχε αναφερθεί ότι το DHKP-C προσπαθεί να βάλει και πάλι στην Τουρκία τρία μέλη του από το εξωτερικό και ότι  ολοκληρώνονται οι εργασίες για τις επιθέσεις που ετοιμάζει. 

Στο δεύτερο έγγραφο που εστάλη, έγινε νέα προειδοποίηση με την οποία ζητήθηκε να επανεξεταστούν τα μέτρα και μαζί με το έγγραφο είχε σταλεί και φωτογραφία του Οζτσελίκ. 

Στο τρίτο έγγραφο είχε αναφερθεί ότι μία ομάδα δράσης μεταξύ των οποίων και δύο γυναίκες μέλη της οργάνωσης, θα προβούν σε βομβιστικές επιθέσεις στην Κων/πολη και στους γύρω νομούς. 

onalert.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis