Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:44 | 03/03/2015

Η δικαιολογία του “λάθους” που χρησιμοποίησε η Τουρκία για να δικαιολογήσει την απαράδεκτη NOTAM με την οποία χώριζε το Αιγαίο στα δύο και την απόσυρσή της, δεν μπορεί να πείσει κανέναν. Τι ακριβώς επιδίωξε η ΄Αγκυρα μ΄ αυτή την έξω από κάθε λογική ενέργεια;

Σύμφωνα και με τον ΥΦΕΘΑ Νίκο Τόσκα η Άγκυρα προσπάθησε να “δοκιμάσει τις αντοχές” της νέας κυβέρνησης και να εκμεταλλευθεί τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα που η Αθήνα προσπαθεί να αντιμετωπίσει.

“Τα οικονομικά συνδυάζονται με τα γεωπολιτικά”, επεσήμανε ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Τόσκας, με αφορμή το θέμα της τουρκικής ΝΟΤΑΜ, στη διάρκεια συνέντευξής του στο “tppRadio”, το διαδικτυακό ραδιόφωνο του “ΤhePressProject.gr”.

“Προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τις περιστάσεις. Προσπαθούν να εκμεταλλευτούν το ότι το μυαλό μας, η κύρια μας προσπάθεια, είναι στην επίλυση των οικονομικών προβλημάτων και να εκμεταλλευτούν γεωπολιτικά την κατάσταση για δικό τους όφελος και προς όφελος των παγίων σκοπών που έχουν εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Προσπαθούν να βρουν τα αδύνατα σημεία μας. Γιατί, ξέρετε, τα γεωπολιτικά συνδυάζονται πάντοτε σχεδόν με τα οικονομικά. Και τα οικονομικά δεν είναι μόνο οικονομικά, είναι κυρίως πολιτικά και γι αυτό το λόγο συνδυάζονται με τα γεωπολιτικά…

…Την ίδια στιγμή που η ελληνική εξωτερική πολιτική δια του επικεφαλής της, του Υπουργού Εξωτερικών του κ. Νίκου Κοτζιά, προσπαθεί να χαράξει μία πολιτική φιλίας και συμμετοχής σε όλα τα φόρα στην Ευρώπη, καθώς και συζήτησης με όλες τις περιοχές -έκανε ταξίδια Ουκρανία, Ρωσία, παντού- την ίδια στιγμή, η Τουρκία, ισχυριζόμενη ότι πιστεύει στα μηδενικά προβλήματα, φαίνεται ότι έχει αλλού το νου της. Δηλαδή, προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τις περιστάσεις. Πράγματι, υπήρχε σχετικά ήσυχη περίοδος σε ό,τι αφορά τις παραβιάσεις από τις εκλογές και εδώθε. Αλλά φαίνεται ότι είναι αυτό το πρώτο δείγμα ότι δεν έχει αλλάξει την αντίληψή της, της πρόκλησης κάθε τόσο, για δικούς της γεωπολιτικούς λόγους”.

Πηγή:onalert.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis