Η Τόμπσον δεύτερη ταχύτερη γυναίκα στην Ιστορία - Ολυμπιονίκης στα 100μ. γυναικών

Η Τόμπσον δεύτερη ταχύτερη γυναίκα στην Ιστορία - Ολυμπιονίκης στα 100μ. γυναικών

Η Ελέϊν Ερα Τόμπσον εντυπωσίασε με την εμφάνιση και την νίκη της στον τελικό των 100 μέτρων στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Η Τζαμαϊκανή σπρίντερ τερμάτισε σε 10.61 και «έγραψε Ιστορία», καθώς, με το Ολυμπιακό ρεκόρ που σημείωσε, έγινε η δεύτερη ταχύτερη γυναίκα όλων των εποχών.

Η Τζαμαϊκανή σπρίντερ, κάλυψε την απόσταση σε δέκα δευτερόλεπτα και 61 εκατοστά, επίδοση που συνιστά Ολυμπιακό ρεκόρ, αφήνοντας στην δεύτερη θέση της συμπατριώτισσα της, Σέλιν Αν Φρέϊζερ Πράϊς με 10.74  και στην τρίτη, την επίσης Τζαμαϊκανή, Σερίκα Τζάκσον (10.76).

    Μετά την εντυπωσιακή παρουσίαση των οκτώ φιναλίστ, οι αθλήτριες πήραν θέση στους βατήρες και από την εκκίνηση, η Τόμπσον πήρε προβάδισμα με την Πράϊς ν΄ ακολουθεί κατά πόδας. Οι δύο Τζαμαϊκανές διεκδίκησαν μέχρι τέλους το χρυσό μετάλλιο, ενώ με εντυπωσιακό φίνις, η συμπατριώτισσα τους, Σερίκα Τζάκσον, ολοκλήρωσε τον θρίαμβο για την Τζαμάϊκα.

    Ο τελικός στην «κούρσα της μίας ανάσας», ήταν εκπληκτικός, δεδομένου ότι οι έξι από τις οκτώ σπρίντερ, «κατέβηκαν» τα 11 δευτερόλεπτα!

    Η τελική κατάταξη στα 100 μέτρα γυναικών των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, έχει ως εξής:

 

1. Ελέϊν Ερα Τόμπσον (Τζαμάϊκα)          10.61 Ολυμπιακό ρεκόρ

2. Σέλι Αν Φρέϊζερ Πράϊς (Τζαμάϊκα)      10.74

3. Σερίκα Τζάκσον (Τζαμάϊκα)             10.76

4. Μαρί Ζοσέ Τα Λου (Ακτή Ελεφαντοστού)  10.91

5. Αλια Ντελ Πόντε (Ελβετία)             10.97     

6. Μουτζίνγκα Καμπούτζι (Ελβετία)        10.99

7. Τίνα Ντάνιελς (ΗΠΑ)                   11.02

8. Ντάριλ Νέϊτα (Μεγάλη Βρετανία)        11.12