Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:28 | 20/03/2021

Την λένε Δέσποινα Γκουτζολίκα και είναι αστυνομικός από τη μια της πλευρά. Από την άλλη όμως είναι μια συγγραφέας παιδικών βιβλίων και σήμερα, παγκόσμια ημέρα αφήγησης, βρέθηκε στον καταυλισμό του Δαμασίου και διάβασε αποσπάσματα βιβλίων στα παιδιά.

«Όλα τα παιδιά πέρασαν δύσκολα από τους σεισμούς όμως αυτά τα παιδιά πέρασαν ακόμα πιο δύσκολα βλέποντας το σχολείο τους να γκρεμίζεται μαζί με τα σπίτια τους» δηλώνει στο Larissanet.gr που βρέθηκε στην περιοχή και αναφερόμενη στο νόημα της πράξης της είπε «Το νόημα είναι να χαρίσουμε σε αυτά τα παιδιά αισιοδοξία και δύναμη για να έχουν σταθερά και δυνατά βήματα για τη συνέχεια».

Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Δαμάσι ήταν σε συνεργασία με το «Χαμόγελο του Παιδιού» ενώ «ντύθηκε» μουσικά από τον Αργύρη Μπαζιάνα.

Η Δέσποινα Γκουτζολίκα έχει γράψει αρκετά παιδικά βιβλία και από σήμερα προχωράει σε μια κίνηση αλληλεγγύης καθώς καλεί σε βοήθεια όλους όσοι μπορούν για να γεμίσει η νέα βιβλιοθήκη του Δημοτικού.

«Κι αν είναι να ανθίσουν λουλούδια μέσα από τα χαλάσματα αυτά ας είναι τα παιδιά!

Εκείνα που είδαν τις αναμνήσεις τους να γκρεμίζονται μέσα σε δευτερόλεπτα…

Ας τα βοηθήσουμε να χτίσουν νέες!

Ας τα βοηθήσουμε να αποκτήσουν γνώσεις και να «ταξιδέψουν».

Πως? Με ένα βιβλίο!

Όχι! Με πολλά βιβλία!

Ας ενωθούμε όλοι! Συγγραφείς, εκδότες, βιβλιοπωλεία και «βιβλιοταξιδευτες» ώστε με καινούρια ή μεταχειρισμένα βιβλία να εξοπλίσουμε τη νέα βιβλιοθήκη του Δημοτικού Σχολείου Δαμασίου!

Του νέου Δημοτικού Σχολείου Δαμασίου!

Με την υποστήριξη της Τοπικής Κοινότητας Δαμασίου συγκεντρώνουμε παιδικά βιβλία.Μετά το πέρας της προσφοράς τα βιβλία θα παραδοθούν στο Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Δαμασίου Γρηγόρη Λέτσιο για τη νεοσύστατη βιβλιοθήκη».

Όσοι μπορούν και επιθυμούν να βοηθήσουν ας επικοινωνήσουν με την συντονίστρια της δράσης Δέσποινα Γκουτζολίκα με μήνυμα (messenger) η οποία θα σας δώσει όσες περαιτέρω πληροφορίες χρειάζεστε για την προσφορά, συγκέντρωση και παράδοση των βιβλίων.

Βίντεο και φωτογραφικά στιγμιότυπα του Larissanet.gr:

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis