Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:26 | 27/01/2015

 

Στα πλαίσια των συνθηκών και γενικότερα των καταστάσεων στις οποίες βρίσκεται η Ελληνική Αστυνομία και ειδικότερα η τροχαία καθώς και τα δίκυκλα αυτής θα θέλαμε να τονίσουμε τα εξής:

Οι εργαζόμενοι στα σώματα ασφαλείας έχουν υποστεί τεράστιες μειώσεις εξαιτίας των μνημονίων ενώ ταυτόχρονα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους 24ώρες το 24ωρο προς κάλυψη των αναγκών στις οποίες έχουν διαταχθεί. Το ωράριο εργασίας απαιτείται να είναι σαφώς αυτό που προβλέπεται από το νόμο, αφού έτσι θα είναι πιο αποδοτικό και πιο ευέλικτο.

Θέτουμε κάποια εύλογα ερωτήματα:

Πώς για παράδειγμα μπορεί να αποδώσει ένα δίκυκλο τροχαίας στο δρόμο σε διατεταγμένα μέτρα, όταν οι ώρες οι οποίες βρίσκεται σε μια διασταύρωση είναι τόσες πολλές ούτως ώστε να φτάνει σε σημείο να μην μπορεί να ανταποκριθεί πλήρως;

Πώς μπορεί ένα δίκυκλο τροχαίας να νιώθει ασφάλεια όταν το υπηρεσιακό όχημα-δίκυκλο είναι πολλών ετών, πάνω από 15ετίας μοντέλο και με τις γνωστές ελλείψεις στην υλικοτεχνική υποδομή;

Πώς μπορεί να νιώθει ασφάλεια όταν το δίκυκλο τροχαίας μόνο του έχει διαταχθεί να κάνει ελέγχους τροχονομικούς ή να μεταβεί σε περιστατικά τροχαίας που μπορεί να διαπιστώσει και παραβάσεις, κινδυνεύοντας ανά πάσα ώρα και στιγμή;

Και φυσικά δεν είναι μόνο οι τροχονομικοί έλεγχοι αλλά και η διάταξη των μέτρων τροχαίας σε διάφορες διασταυρώσεις όταν υπάρχει επιπλέον και ο κίνδυνος κάποιων ασυνείδητων οδηγών που δε σέβονται τίποτα και κανέναν;

Αυτά τα ερωτήματα και άλλα πολλά μας απασχολούν όταν έχουμε στο μυαλό μας και την ασφάλεια τη δική μας, αλλά και την ασφάλεια των πολιτών.

Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι το επάγγελμα του αστυνομικού θα πρέπει να αναγνωριστεί, επιτέλους, ως επικίνδυνο και ανθυγιεινό.

Πρέπει, επίσης, να αναγνωριστεί και η ιδιαίτερη αξία του τροχονόμου σε όλα τα επίπεδα.

Κατανοούμε ότι πολλά πρέπει να γίνουν αλλά τουλάχιστον ας γίνουν αυτά τα οποία είναι εφικτά που με καλή θέληση και συνεργασία μπορούν να γίνουν πραγματικότητα.

Έτσι θα αναπτερωθεί το ηθικό και το φιλότιμό του που σε συνδυασμό με μια καλή ψυχολογία θα μπορεί να προσφέρει τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες για την αποτελεσματικότητα του καθήκοντός του.

Οι συνάδελφοι της τροχαίας έχουνε πολλά προβλήματα που θα πρέπει να επιλυθούν άμεσα.

Επιμέλεια: Μέλος Σ.Κ.Α.Υ. Ιορδάνης (Δάννης) ΤΣΙΓΓΡΟΣ

 
http://skaythess.gr
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis