Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:51 | 06/02/2015

 

H 24χρονη Casey Calvert είναι φεμινίστρια και επαγγελματίας πορνοστάρ. Μεγαλώνοντας ήταν όπως όλα τα κορίτσια: ένιωθε ανασφάλεια για το σώμα της και ντροπή για τη σεξουαλικότητά της (και της άρεσε το hardcore BDSM). Σήμερα, βγάζει τα ρούχα της και κάνει σεξ όχι μόνο για να ζήσει, αλλά και διότι νιώθει ότι μέσα απ' αυτό μπορεί να εκφράζει την σεξουαλικότητά της ελεύθερα. Για εκείνη το πορνό είναι ένα μέσο ενδυνάμωσης. Σκοπός του δεν είναι η αντικειμενικοποίηση των γυναικών, ούτε και η ικανοποίηση του ανδρικού πληθυσμού. Η Casey κάνει πορνό κι αυτό έχει να κάνει με το δικαίωμα της να μπορεί να επιλέγει η ίδια το τι κάνει με το σώμα της. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό και πολύ σπάνιο, ιδίως λόγω της πολύ αρνητικής εικόνας που έχει η βιομηχανία του πορνό, την οποία συχνά ταυτίζουμε στην συνείδησή μας με την βία κατά των γυναικών, την κακοποίηση των συμμετεχόντων, την διάδοση σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων, και την αποχαύνωση των θεατών.

Ναι, η Casey πράγματι εξακολουθεί να επιτρέπει στους άνδρες που την παρακολουθούν να την παίζουν για την πάρτη της, αλλά, αυτό δεν σημαίνει ότι η ίδια δεν έχει έλεγχο πάνω στο ίδιο της το σώμα. «Αντικειμενο γίνομαι μόνο όταν εγώ η ίδια το θέλω», δηλώνει η όμορφη Αμερικανίδα. Σε μια περίοδο όπου το revenge porn και οι κλεμμένες selfies από τις προσωπικές στιγμές των celebrities κατακλύζουν το διαδίκτυο, είναι σημαντικό να θυμόμαστε τη δήλωση της Casey. Ένας άνθρωπος ο οποίος συμφωνεί σε μεγάλο βαθμό με την Αυστραλέζα ηθοποιό, είναι η Caitlin Stasey, η οποία πρόσφατα της πήρε συνέντευξη για το Herself.com -ηλεκτρονική πλατφόρμα που προβάλει γυμνές φωτογραφίες «πραγματικών» γυναικών, un-airbrushed και un-hacked, που συνοδεύονται από προσωπικές συνεντέυξεις. Μιλήσαμε με την Casey για το σεξ, τον φεμινισμό, και την εμπειρία της στο πορνό. Παρουσιάζοντας την Μις Casey Calvert.

Πες μου λίγα λόγια για σένα... Πού μεγάλωσες;
Μεγάλωσα στον Gainesville της Φλόριντα. Η οικογένειά μου ανήκε στην ανώτερη μεσαία τάξη. Ήμουν πολύ ντροπαλό παιδί, και είχα λίγους στενούς φίλους. Σίγουρα δεν ήμουν δημοφιλής. Ήμουν αγοροκόριτσο και βιβλιοφάγος, και πραγματικά ακόμα είμαι. Πάντα ήμουν πολύ κοντά με τους γονείς μου. Δεν θα άλλαζα κάτι στα παιδικά μου χρόνια.

Τι κάνεις και γιατί;
Ζω τη ζωή μου με τον τρόπο που θέλω, γιατί μπορώ.

Πώς ξεκίνησες να κάνεις πορνό;
Ξεκίνησε από φετίχ και λόγω του ότι έκανα και το art model όταν ήμουν φοιτήτρια στο πρώτο μου έτος. Δεν ψαχνόμουν για να το κάνω. Απλώς ήμουν σε μία φάση αναζήτησης κι εξερευνούσα τις προσωπικές μου φαντασιώσεις και κάπως έτσι γνώρισα τους κατάλληλους ανθρώπους. Μου είπαν ότι ήμουν αρκετά όμορφη και ότι θα μπορούσα να γίνω μοντέλο. Στην αρχή τους πέρασα για τρελούς, αλλά κάποια στιγμή το δοκίμασα και το ερωτεύτηκα. Μετά την αποφοίτησή μου, αποφάσισα ότι θέλω να κάνω καριέρα στο modeling, και αποφάσισα ότι θέλω να το κάνω σωστά. Κυκλοφορούσαν ήδη γυμνές μου φωτογραφίες στο διαδίκτυο, και το πορνό, για μένα, ήταν το επόμενο φυσικό βήμα. Έτσι έκανα αρκετή έρευνα, και μίλησα στους γονείς μου πριν πάρω την απόφαση να μετακομίσω στο Λος Άντζελες.

Τι παίρνεις από αυτό, εκτός από το προφανές;
Είμαι περίεργή να μάθω τι ακριβώς εννοείς με την λέξη «προφανές». Εννοείς το σεξ; Τελοσπάντων, έχω πάρει δύο πράγματα αρκετά σημαντικά από το πορνό. Πρώτον το πορνό μου δίνει την δυνατότητα να εξερευνήσω την σεξουαλικότητά μου, αλλά και να δοκιμάσω νέα πράγματα που η κανονική μου ζωή δεν το επιτρέπει. Δεύτερον, το πορνό μου δίνει την οικονομική ελευθερία να ζήσω τη ζωή μου με τον τρόπο που θέλω.

Φαίνεσαι πολύ σίγουρη για τον εαυτό σου -έχεις αισθανθεί ποτέ ντροπή για το σώμα σου ή για τη σεξουαλικότητα σου;
Ω, ναι. Μεγαλώνοντας, δεν είχα καθόλου αυτοπεποίθηση. Πάντα πίστευα ότι είχα ένα ωραίο σώμα, αλλά ποτέ δεν μου είχε περάσει από το μυαλό ότι είμαι σέξι ή χαριτωμένη. Νόμιζα ότι ήμουν πάντοτε η έξυπνη όχι η όμορφη της παρέας. Όσο για τη σεξουαλικότητά μου, δεν ντρεπόμουν μέχρι που άρχισα να ψάχνομαι.

Έχεις βιώσει ποτέ σου ρατσισμό λόγω της δουλειάς σου;
Ναι, φυσικά, οι περισσότεροι δεν το σκέφτονται όταν πρόκειται να ασκήσουν κριτική σε βάρος κάποιου ο οποίος κάνει την δουλειά που κάνω εγώ. Αλλά δεν το παίρνω τόσο στα σοβαρά. Οι κριτικές αυτές, όσο απογοητευτικές κι αν είναι δεν με καθορίζουν σαν άνθρωπο.

Θεωρείς τον εαυτό σου φεμινίστρια;
Ναι, απολύτως.

Τι είναι για εσένα ο φεμινισμός;
Ο φεμινισμός για μένα είναι το δικαίωμα της γυναίκας να επιλέγει.

Τι λές σε όσους υποστηρίζουν ότι το πορνό αντικειμενικοποιεί τις γυναίκες και ότι τίποτα καλό δεν μπορεί να βγει απ' αυτό εκτός απ'το να επιβεβαιώνει την ανδρική κυριαρχία;
Τους απαντώ ότι εγώ είμαι το ζωντανό παράδειγμα ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Συμφωνώ μαζί τους ότι στο τελικό προϊόν συχνά μπορεί να παρουσιάζομαι σαν αντικείμενο. Αλλά η πραγματικότητα της κατάστασης είναι ότι έχω δώσει την συγκατάθεσή μου για όλα όσα κάνω. Γίνομαι αντικείμενο μόνο όταν θέλω να είμαι.

Σε ενοχλεί αυτή η αρνητικότητα;
Ναι. Σε ένα τέλειο κόσμο, οι άνθρωποι οι οποίοι είναι εργαζόμενοι του σεξ, δεν θα είχαν διαφορετική αντιμετώπιση, ούτε και θα τους έβλεπαν διαφορετικά. Θα ήταν σαν να κάνουν οποιαδήποτε δουλειά στον κόσμο.

Το γεγονός ότι είσαιπορνοστάρ θεωρείς ότι σε καθορίζει σαν άνθρωπο;
Όχι, καθόλου. Θέλω να σκέφτομαι ότι είμαι μία συνηθισμένη 24χρονη, με μια σχετικά φυσιολογική ζωή. Απλά τυχαίνει επίσης να κάνω και πορνό.

Ποια είναι η μεγαλύτερη παρανόηση που κυκλοφορεί σχετικά με τους πορνοστάρ;
Ότι όλοι είμαστε πορβληματικοί και damaged- ότι δεν κάναμεπορνό, αν ήμασταν«κανονικοί». Οι άνθρωποι νομίζουν ότι το κάνουμε προκειμένου να συντηρίσουμε ένα παιδί ή μια εξάρτηση ή διότι μας βίασαν οι μπαμπάδες μας. Σίγουρα, κάποιοι από εμάς προέρχονται από ατυχείς περιστάσεις, αλλά οι περισσότεροι είμαστε εδώ επειδή θέλουμε να είμαστε.

Ασχολείσαι αρκετά με την φιλανθρωπία, πόσο σημαντικό είναι για εσένα να χρησιμοποιήσεις το status σου για έναν καλό σκοπό;
Είμαι τυχερή, έχω πολλoύς followers στο Twitter, και αν μπορώ να το χρησιμοποιήσω για καλό σκοπό, θα το γούσταρα.

Πώς μπορεί το πορνό να βοηθήσει στην γυναικεία χειραφέτηση;
Το πορνό μου έδωσε κάτι που δεν έχει δώσει καμμία άλλη δουλειά –την δυνατότητα να ελέγχω τη σεξουαλικότητά μου. Οι γυναίκες αντιμετωπίζουν κατά την διάρκεια της ζωής τους πάρα πολλά προβλήματα σε ό,τι αφορά τη σεξουαλικότητά τους. Όμως εγώ δεν ανήκω σε αυτήν την κατηγορία. Η σεξουαλικότητα είναι ένα τεράστιο κομμάτι για όλους μας, και εγώ είμαι εντελώς συμφιλιωμένη με την δική μου. Υπάρχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι που δεν μπορούν να το πουν αυτό. Το πορνό με έχει βοηθήσει να αισθάνομαι δυνατή, και ενδυναμώνει και πολλές από τις γυναίκες οι οποίες συμμετέχουν σε αυτή την βιομηχανία με τον ίδιο τρόπο.

Τι θα λέγατε στα κορίτσια που φοβούνται να εκφράσουν τη σεξουαλικότητά τους;
Θα ήθελα να τους πω ότι δεν υπάρχει κάτι να φοβούνται.

Πρόσφατα πόζαρες για το blog της Caitlin Stacey. Διέφερε η συγκεκριμένη φωτογράφιση από τις X-rated φωτογραφίσεις που έχεις κάνει;
Είχα ξανασυνεργαστεί με την Jennifer Toole, για έναν περιοδικό, γι 'αυτόν τον λόγο μου άρεσε πολύ που πόζαρα για εκείνη σε ένα εντελώς διαφορετικό και χαλαρό context. Περάσαμε πολύ χρόνο κουβεντιάζοντας. Αλλά για να απαντήσω στην ερώτησή σου ναι, ήταν από την φύση της μία πολύ διαφορετική φωτογράφιση.

Πού φαντάζεσαι τον εαυτό σου σε 10 χρόνια από τώρα;
Θα εργαζόμαι ακόμα στην βιομηχανία του cinema, είτε σε adult, είτε σε mainstream, είτε και στα δύο. Θα εξακολουθώ να είμαι ερωτευμένη, και θα εξακολουθώ να κάνω αυτά που αγαπώ.

Περιέγραψε τον εαυτό σου με τρεις λέξεις.
Ισχυρή, ανεξάρτητη, μοναδική.

ΠΗΓΗ: vice.com

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis