Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:20 | 15/07/2015
Μία φράση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην χθεσινοβραδυνή του συνέντευξη στην ΕΡΤ θα πρέπει να προβληματίσει στρατιωτικούς εν ενεργεία και απόστρατους και το προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας.

"Αν πάμε καλά και εξοικονομούμε, θα μπορέσουμε να ενισχύσουμε τους πραγματικά αδύναμους και όχι τις Δυνάμεις Ασφαλείας όπως έκαναν οι άλλοι”, είπε ο κ.Τσίπρας δίνοντας και το στίγμα των προθέσεών του.

Ο πρωθυπουργός προφανώς αναφερόταν στην “διόρθωση” των μισθών των στρατιωτικών από την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου . Διόρθωση στην οποία υποχρεώθηκε από το Συμβούλιο Επικρατείας. Και την οποία έκανε στο …μισό, δίνοντας το 50% απ΄ όσα δικαιούνται με βάση το νόμο .

Στην ουσία όμως του θέματος: ασφαλώς και υπάρχουν πολλές κοινωνικές ομάδες που υποφέρουν από τα μέτρα που είχαν λάβει οι προκάτοχοι του κ.Τσίπρα. Και θα συνεχίσουν να υποφέρουν οι άνεργοι ,οι συνταξιούχοι,αλλά και οι μισθωτοί κυρίως του ιδιωτικού τομέα, από τα μέτρα που και η δική του κυβέρνηση θα πάρει. Κανείς όμως, δεν μπορεί να υπονοεί έστω ότι οι στρατιωτικοί,οι αστυνομικοί ,οι πυροσβέστες και οι λιμενικοί είναι…άρχουσα τάξη! Δεν υπήρξαν ποτέ! Ακόμη και πριν από την κρίση ήταν κακοπληρωμένοι. Που και που τους έδιναν…κάτι με την μορφή επιδομάτων ,ίσα,ίσα για να μην μιλούν. Η κρίση και οι περικοπές που υπέστησαν τους αποτελείωσαν . Και ναι κάποιος πρέπει να εξηγήσει ξανά στον πρωθυπουργό ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι που επέλεξαν να φορούν στολή , ανήκουν στους οικονομικά αδύναμους. Από τους οποίους δεν ζητά ο ίδιος και η κυβέρνησή του απλά να κάνουν υπομονή για να ‘ρθουν “καλύτερες ημέρες”. Τους ζητούν μέχρι …να ΄ρθουν να εκτελούν με χίλιες μύριες δυσκολίες και προβλήματα την αποστολή τους. Που ως γνωστόν δεν περιορίζεται στην υπεράσπιση της εθνικής κυριαρχίας, αλλά έχει δεκαετίες τώρα επεκταθεί και στην …εγγύηση λειτουργίας τους κράτους! Μην βιαστούν οι “δημοκράτες γιαλαντζί” να μας κατηγοροήσουν πριν δουν τις αποστολές…ΕΚΑΒ που κάθε μέρα κάνουν οι πιλότοι αεροσκαφών της ΠΑ και ελικοπτέρων όλων των κλάδων . Και αυτό είναι μόνο ένα κομμάτι της στήριξης λειτουργίας του κρατικού μηχανισμού.

Η φράση του πρωθυπουργού σε συνδυασμό με το γεγονός ότι τουλάχιστον δύο φορές κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές, έδειξε πρόθυμος να συζητήσει μεγαλύτερες περικοπές στις ΕΔ , αποκαλύπτει και την λογική που επικρατεί στον ίδιο και στους συνεργάτες του, για τον τρόπο με τον οποίο θα αντιμετωπισθούν τα οικονομικά προβλήματα των στρατιωτικών . Στο…περίμενε θα τους έχουν.
 
http://www.onalert.gr/
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis