Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
α
14:39 | 19/10/2022

(Απόσπασμα από την εφημερίδα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών «Σύγχρονη Αστυνομία»)

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ Υ.ΜΕ.Τ.

Διαβάστε επίσης

Επιμέλεια: ΚΑΡΔΙΑΣΜΕΝΟΣ Μιχαήλ, ΤΣΟΚΑΝΑΡΙΔΗΣ Ιωάννης, ΦΩΤΗΣ Βασίλειος, ΑΛΕΞΙΟΥ Κωνσταντίνος, ΔΟΥΒΛΗΣ Απόστολος, ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ Βασίλειος, ΜΑΛΑΝΔΡΑΚΗΣ Σπυρίδων, ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ Σπυρίδων, ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΟΥ Γεώργιος, ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Γεώργιος, ΤΖΕΡΑΒΙΝΗΣ Σπυρίδων, ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ Παντελής, ΜΠΟΝΙΑΣ Γεώργιος, ΓΑΤΣΑΣ Ιωάννης, ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ Δημήτριος, ΜΠΑΝΤΙΑΚΑΣ Θωμάς, ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ Αναστάσιος, ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ Δημήτριος, ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ Δημήτριος

 

  • Τα παρατράγουδα με την ανακατασκευή των υπηρεσιακών οχημάτων συνεχίζονται και δυστυχώς με αμείωτο ρυθμό. Οι βλάβες ήδη έχουν ξεπεράσει το διψήφιο αριθμό. Οι «μετακομίσεις» των υλικών από όχημα σε όχημα είναι καθημερινή κατάσταση και πλέον δεν υπάρχουν εφεδρικά οχήματα για να εξυπηρετήσουν. Είναι ανεπίτρεπτο τα λεωφορεία να παρουσιάζουν σοβαρές βλάβες ακόμα και την ίδια μέρα της ολοκλήρωσης της επισκευής τους.
  • Ο φετινός χειμώνας υπηρεσιακά προβλέπεται να είναι «βαρύς». Οι υπηρεσιακές ανάγκες μέρα με τη μέρα μεγαλώνουν, καινούργια σταθερά σημεία προστίθενται (αντί να μειωθούν). Καθημερινά απαιτείται μεγάλος αριθμός αστυνομικών σε σημείο που να μην επαρκεί η υπάρχουσα δύναμη. Ειδικά την περίοδο των θερινών αδειών, η χορήγηση της προβλεπόμενης ημερήσιας ανάπαυσης δεν ήταν δεδομένη.
  • Απονομή της ηθικής αμοιβής του «ΕΠΑΙΝΟΥ» σε διμοιρία του Δ’ ΤΜΕΤ διότι εργάστηκε με προθυμία και αυταπάρνηση, πέραν του προβλεπόμενου χρόνου κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς, βοηθώντας στην εκκένωση μονάδας ηλικιωμένων. Οι συνάδελφοι κυριολεκτικά μετέφεραν στα χέρια πάνω από δέκα ηλικιωμένους.
  • Οι εικόνες που είδαμε με την Πανεπιστημιακή Αστυνομία δεν χωρούν σχολιασμό. Δυστυχώς, μέχρι στιγμής η Αστυνομία φυλάει την Αστυνομία. Επίσης, η τελευταία εξέλιξη οι ΟΠΠΙ να περιπολεί εξωτερικά των Πανεπιστημίων, δεν προσφέρει κάτι, γιατί αυτό πράττει και η «κανονική» Αστυνομία.
  • Συγχαρητήρια στους υπηρετούντες της Υ.ΜΕ.Τ. που πέτυχαν την εισαγωγή τους στην Σχολή Αξιωματικών. Είναι η πρώτη φορά που οι επιτυχόντες ξεπερνάνε σε ποσοστό τον ένα στους τέσσερις εισαχθέντες.
  • Συνελήφθη αλλοδαπός πορτοφολάς ο οποίος αφαίρεσε μία τσάντα τουρίστριας από την περιοχή του Ζάππειου. Η δύναμη του Β’ ΤΜΕΤ που εκτελούσε υπηρεσία στην Ακακιών ενήργησε άμεσα ως ενημερώθηκε και προέβη στη σύλληψη του ατόμου. Τους αξίζουν συγχαρητήρια!!!
  • Επίσης, περιστατικό με προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας συνέβη σε δύο τουρίστριες στον Εθνικό Κήπο. Άμεση η κινητοποίηση της δύναμης του Α’ ΤΜΕΤ που εκτελούσε υπηρεσία στην Ακακιών που προέβη στον εντοπισμό και σύλληψη του δράστη. Οι διμοιρίες ακόμα και όταν είναι σε σταθερά σημεία επιτελούν έργο.
  • Ένα μεγάλο ευχαριστώ από την οικογένεια του Ορφανιώτη τόσο στην Ένωση Αθηνών όσο και στο προσωπικό των διμοιριών Υ.ΜΕ.Τ.-Υ.Α.Τ. για τη στήριξη ηθικά και υλικά όλο αυτό το διάστημα. Να ευχηθούμε και εμείς καλή ανάρρωση στον Θοδωρή.
  • Δεν είναι δουλειά μας να παρεμβαίνουμε σε επιχειρησιακά θέματα, δεν μπορούμε όμως να παραβλέψουμε το γεγονός πως οι διμοιρίες που λαμβάνουν μέτρα σε αθλητικές και κοινωνικές εκδηλώσεις, αποτελούνται από μικρό αριθμό ατόμων και έρχονται αντιμέτωποι με πολυπληθείς ομάδες, γεγονός που εγκυμονεί κινδύνους για τους συναδέλφους-μέλη μας.
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis