Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
07:44 | 16/01/2015

 

Όταν εν έτη 1995 έφτασε η στιγμή να συμπληρώσουμε το μηχανογραφικό δελτίο για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις, κληθήκαμε να επιλέξουμε μεταξύ άλλων εάν επιθυμούμε να εισαχθούμε και στην Σχολή Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας. Ήταν η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη ανώτερα σχολή υπερδιετούς φοιτήσεως της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης συμπεριλαμβανόταν ανάμεσα στις επιλογές των υποψηφίων.

Το βράδυ της 14ης Ιανουαρίου 1996, η «πρώτη σειρά Πανελληνίων», όπως καθιερώθηκε να αποκαλείται, πέρασε την πύλη των 5 ανά την επικράτεια Τμημάτων Δοκίμων Αστυφυλάκων (Ξάνθης, Γρεβενών, Καρδίτσας, Αθήνας, Ρεθύμνου και Σητείας) που λειτουργούσαν. Έκτοτε έχουν εισαχθεί άλλες 17 σειρές αστυνομικών μέσω του θεσμού των Πανελληνίων εξετάσεων, περίπου 25.000 Αστυνομικοί!

 

Τα βιώματα και οι εμπειρίες της Σχολής αξέχαστα, χαράχθηκαν για πάντα στη μνήμη μας. Ποιος θα μπορούσε άλλωστε να ξεχάσει τις φωνές του «Τέλη» και του «Βενιζέλου» κατά την πρωινή γυμναστική (και όχι μόνο); Την πρωινή αναφορά, τα διδακτήρια και την εβδομαδιαία επιθεώρηση της Παρασκευής που προανήγγειλε ουσιαστικά την έξοδο του Σαββατοκύριακου; Τις ασκήσεις πυκνής τάξης και τις δοκιμαστικές για τις παρελάσεις;

Φτάσαμε λοιπόν στο 2015 και δυστυχώς πολλοί αγαπητοί συνάδελφοι και  φίλοι δεν είναι πλέον κοντά μας. Θα τους θυμόμαστε πάντοτε έχοντας κρατήσει τις πιο όμορφες αναμνήσεις και εύχομαι σε όλους εμάς του υπόλοιπους, του χρόνου να είμαστε όλοι υγιείς για να «σβήσουμε» τα 20 «υπηρεσιακά» μας κεράκια.

Με εκτίμηση

 


Αγγελίδης Παναγιώτης
Αντιπρόσωπος της ΕΑΥΘ στην ΠΟΑΣΥ
μέλος της ΣΚΑΥ

 

 

 

 

skaythess.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis