Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:29 | 07/01/2016

Μία επιχείρηση που φτιάχνει αυστριακά διαβατήρια εδώ και 200 χρόνια λέει πως είναι έτοιμη να βάλει όλες τις πληροφορίες που εμπεριέχονται στα εν λόγω επίσημα χαρτιά, στην πιο προσωπική μας συσκευή – τα smartphones.

Η Oesterreichische Staatsdruckerei Holding, η οποία λειτουργεί εδώ και δύο αιώνες δήλωσε πως μία εφαρμογή που δημιούργησε μπορεί να διαχειριστεί ασφαλώς και τα πιο προσωπικά δεδομένα, κάτι που θα κάνει την ανάγκη για διαβατήρια παρελθόν.

Οι κυβερνήσεις ανά τον κόσμο προσπαθούν να βρουν τρόπο με τον οποίο τα επίσημα έγγραφα θα εμπεριέχονται με ασφάλεια στα smartphones. Η OeSD πιστεύει πως η εφαρμογή της έρχεται ως λύση σε αυτό το ερώτημα, και υπογράμμισε πως το σύστημά της θα τεθεί σε λειτουργία το 2017.

Η OeSD ξεκίνησε την μακρά της λειτουργία το 1804 ως η εκτυπωτική εταιρίας της Αυστριακής αυτοκρατορίας. Τώρα πια βρίσκεται στα χέρια Αυστριακών επιχειρηματιών και στρέφεται ολοένα προς την τεχνολογία. Ξεκίνησε να σχεδιάζει εφαρμογές για smartphones πριν από τρία με τέσσερα χρόνια και τώρα η τεχνολογία έχει γίνει ένα μεγάλο μέρος της δραστηριότητάς της.

Η αυστριακή εφαρμογή, η οποία έχει ονομαστεί "My Identity App" χρειάζεται δύο συσκευές. Μία για τον χρήστη και μία που ελέγχει την ταυτοποίηση, με σύνδεση σε κεντρικό server με τα στοιχεία των πολιτών. Οι χρήστες μπορούν να διαλέξουν ποιες ακριβώς λεπτομέρειες μπορεί να βλέπει ο άλλος χρήστης, έτσι ώστε η... "πόρτα" σε ένα κλαμπ να βλέπει λιγότερα από έναν αστυνομικό

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis