Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
20:30 | 15/11/2014

Η Moody's εκφράζει αμφιβολίες ότι η Ελλάδα θα είναι σε θέση να χρηματοδοτηθεί από τις αγορές χωρίς βοήθεια, μετά την λήξη των προγραμμάτων βοήθειας, όπως δήλωσε στέλεχος του οίκου αξιολόγησης στην εφημερίδα «Ημερησία».

«Γνωρίζουμε ότι η συζήτηση για την επόμενη μέρα μετά το μνημόνιο στην Ελλάδα είναι πολιτικά φορτισμένη» δηλώνει η αντιπρόεδρος της Moody's Μαρί Ντιρόν και συμπληρώνει: Δεν είμαστε σίγουροι ότι η αξιοπιστία της ελληνικής οικονομίας, έχει αποκατασταθεί επαρκώς, ούτως ώστε η χώρα να μπορέσει να σταθεί στα δικά της πόδια».

Θα χρειαστούν πολλά χρόνια...

Η Μαρί Ντιρόν θεωρεί ότι «οι προοπτικές για την ελληνική οικονομία έχουν βελτιωθεί σε σύγκριση με τα προηγούμενα έτη» καθως «η χώρα βγαίνει από την εξαετή ύφεση», αλλά  τονίζει ότι «θα χρειαστούν πολλά χρόνια για να ολοκληρωθούν οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και να προσαρμοστεί η οικονομία στα νέα δεδομένα». Δηλώνει ακόμη ότι η Ελλάδα πρέπει να επιμείνει στην πορεία των μεταρρυθμίσεων και οι ρυθμοί ανάπτυξης να επιταχυνθούν.

Μόλις τον περασμένο μήνα ο οίκος αξιολόγησης ανακοίνωνε ότι ταχύτερη έξοδος από το πρόγραμμα της Τρόικας θα δημιουργούσε αβεβαιότητες στην άντληση κεφαλαίων και στην προώθηση των μεταρρυθμίσεων.

 

ΠΗΓΗ: thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis