Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
22:15 | 20/11/2014

Σήμερα στη Στοά του Βιβλίου βραβεύτηκαν παιδιά από σχολεία και ιδιωτικά εκπαιδευτήρια όλης της χώρας που συμμετείχαν στην καμπάνια της UNICEF «Η κατάσταση των Παιδιών στον κόσμο- Ας οραματιστούμε ξανά το μέλλον: Καινοτομία για κάθε παιδί. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού 20 Νοεμβρίου». Η σημερινή μέρα συνέπεσε με τη συμπλήρωση, φέτος, 25 ετών από την υιοθέτηση από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1989, της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

Στην εκδήλωση, η UNICEF τίμησε με το βραβείο UNICEF 2014 το διευθυντή Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλη Σφακιανάκη για τη σημαντική του συμβουλή στην προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών στην Ελλάδα. Το βραβείο παρέδωσε ο γενικός διευθυντής της UNICEF Ελλάδας, Ηλ. Λυμπέρης.

Βραβεία έδωσαν επίσης η υφυπουργός Υγείας, Κατερίνα Παπακώστα και ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης. Επίσης, συμμετείχε ο ηθοποιός Γιάννης Ζουγανέλης, ενώ εκ μέρους του ποδοσφαιρικού τμήματος του Ολυμπιακού που έχει συνάψει ειδική συμφωνία με τη Unicef, παρέστησαν ο προπονητής της ομάδας κ. Μίτσελ και οι ποδοσφαιριστές Αλ. Ντομίγκεζ και Μ. Μέγιερι, που βράβευσαν κάποια από τα παιδιά που διακρίθηκαν.

Συντονιστής στην εκδήλωση ήταν ο δημοσιογράφος Παύλος Τσίμας.

Τα έργα των παιδιών εκτίθενται στη Στοά του Βιβλίου (Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου), από Πέμπτη 20 Νοεμβρίου έως την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη

Πηγή:parapolitika.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis