Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:28 | 03/08/2015

Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Τ Ι Κ Ο    Δ Ε Λ Τ Ι Ο

Κλιμάκιο της Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. με τον Γ. Γραμματέα του Υπουργείου Δημ. Τάξης κ. Δημήτριο Αναγνωστάκη - Tέθηκαν θεσμικά ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο μας

 

 

 

 

Στις 30/7 κλιμάκιο της Ομοσπονδίας συναντήθηκε με το Γενικό Γραμματέα  του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης κ. Δημήτριο Αναγνωστάκη προκείμενου να εκθέσει ζητήματα που άπτονται αρμοδιότητάς του.

Η Ομοσπονδία αφού ενημέρωσε τον κ. Γενικό για την δραστηριότητά της αλλά και τον κλάδο που εκπροσωπεί έθεσε κυρίως,  ζητήματα θεσμικών διεκδικήσεων.

Αναπτύξαμε κυρίως την διεκδίκηση,

  • της προσαύξησης του συντάξιμου χρόνου κατά τρία (3) έτη για την κατηγορία των προερχομένων από συνοριακούς φύλακες ( έτη Κονδύλη)
  • του λογισμού της υπηρεσίας στις ένοπλες δυνάμεις (κληρωτού ή εφέδρου) ως χρόνος πραγματικής υπηρεσίας και για τις βαθμολογικές προαγωγές,
  • της αναγνώρισης του χρόνου σπουδών ως χρόνος πραγματικής υπηρεσίας και για τις μισθολογικές προαγωγές,  με την παράλληλη αναγνώριση βαθμολογικής προαγωγής και στο βαθμό του αρχιφύλακα αποκαθιστώντας  την αδικία που πραγματοποιήθηκε με το Π.Δ. 100/2008 με την κατάργηση της συγκεκριμένης ρύθμισης.

 

  • της αύξησης  των ορίων ηλικίας για τις  εξετάσεις  προαγωγής στο βαθμό του αρχιφύλακα αλλά και των εξετάσεων ΤΕΜΑ λόγω της επιμήκυνσης του εργασιακού  βίου ως τη συνταξιοδότηση και την αναγκαιότητα να επιτευχθεί αυτό.

Από πλευράς του κ. γενικού, δεσμεύτηκε ότι θα προωθήσει στις αρμόδιες υπηρεσίας το θεματολόγιο και το επόμενο διάστημα θα αποτελέσει περίοδο γόνιμου διαλόγου προκειμένου να δοθούν λύσεις σε ζητήματα θεσμικού επιπέδου.

Η Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. θα συνεχίσει να διεκδικεί μέσα από ένα πλαίσιο εμπεριστατωμένων προτάσεων που αναδεικνύουν όχι μόνο την αναγκαιότητα να υλοποιηθούν αλλά και τις αδικίες που υπέστη ο κλάδος μας στο παρελθόν.

 

http://www.posyfy.gr/

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis