Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:37 | 08/06/2017

Το θέμα της ετοιμότητας εναέριων μέσων δασοπυρόσβεσης, ένα μήνα μετά την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, θέτει προς τον αρμόδιο υπουργό ο βουλευτής της ΝΔ, εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Βασίλης Κικίλιας, με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή.

Όπως αναφέρει ο κ. Κικίλιας, δεδομένου ότι εισερχόμαστε στην καλοκαιρινή περίοδο και κατ' επέκταση και στην αιχμή της αντιπυρικής περιόδου, η προετοιμασία για τις ανάγκες της οποίας, ο επιχειρησιακός σχεδιασμός και η διασφάλιση των αναγκαίων μέσων προγραμματίζονται και υλοποιούνται πολύ νωρίτερα. Ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, τονίζει ότι κρίσιμο εργαλείο και τμήμα του σχεδιασμού και της προετοιμασίας αυτής, αποτελούν τα εναέρια μέσα τα οποία τίθενται στη διάθεση του Πυροσβεστικού Σώματος και περιλαμβάνουν τα πυροσβεστικά αεροσκάφη και τα ελικόπτερα μεσαίου και βαρέος τύπου, είτε εθνικά, είτε ενοικιαζόμενα.

Ως εκ τούτου, ερωτά τον αρμόδιο υπουργό, ποια εναέρια μέσα βρίσκονται στη διάθεση του Πυροσβεστικού Σώματος, πού έχουν τοποθετηθεί -σύμφωνα με το σχέδιο διασποράς τους- ποια είναι η επιχειρησιακή τους κατάσταση και ακόμη αν έχει διασφαλισθεί, και μέχρι πότε, η υποστήριξή τους με τα αναγκαία μέσα. Επίσης θέτει το ερώτημα, ποια εναέρια μέσα προβλέπεται να τεθούν στη διάθεση του Πυροσβεστικού Σώματος, πότε και βάσει ποιας διαδικασίας. Τέλος, ο κ. Κικίλιας, αφού επισημαίνει ότι εκκρεμεί ακόμη ο διαγωνισμός των προβλεπόμενων στον Επιχειρησιακό Σχεδιασμό του Πυροσβεστικού Σώματος ελικοπτέρων, ζητεί να πληροφορηθεί πότε προβλέπεται να ολοκληρωθεί, με ποιο τίμημα και ποιους όρους ενοικίασης, υποστήριξης και για ποιο αριθμό ωρών πτήσεως.

Διαβάστε περισσότερα στο newsbeast.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis