Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:59 | 01/10/2021

Το μήνυμα είναι να υπάρχει ασφάλεια στην κοινωνία. Το σύνολο των αστυνομικών που αποφοιτούν από την Σχολή και ορκίζονται την Κυριακή, καθώς και δόκιμοι, 1.026 συνολικά, θα διατεθούν στην Αττική, ενώ από την 1η Νοεμβρίου 100 στελεχωμένα περιπολικά θα βρίσκονται στους δρόμους, από τα μεσάνυχτα έως τις 6:00 το πρωί, όπως τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ.

Ο υπουργός υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι το 70% της εγκληματικότητας είναι στην Αττική αλλά στο λεκανοπέδιο υπάρχει μόλις το 30% των δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ.

Για τα επεισόδια στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης ανέφερε, πως κανένας είδος βίας δεν είναι ανεκτό, ενώ επισήμανε, πως μια οργανωμένη Πολιτεία είναι υποχρεωμένη να αντιμετωπίζει τέτοιες καταστάσεις αποτελεσματικά. Σημείωσε, μάλιστα, πως η ΕΛ.ΑΣ αντέδρασε έγκαιρα στα επεισόδια.

Επίσης, ο κ.Θεοδωρικάκος επισήμανε, πως δεν θα επιτραπεί η ύπαρξη ξανά ναζιστικών δολοφονικών σχηματισμών όπως ήταν η Χρυσή Αυγή, ενώ επισήμανε, πως είναι ολοφάνερο ότι στα συγκεκριμένα σχολεία όσοι προέβησαν στις βίαιες αυτές πράξεις προέρχονται από αυτό τον χώρο. «Η Αστυνομία έδρασε με αποτελεσματικότητα και συντονισμένο σχέδιο που είχε ως στόχο να αποφευχθούν τα επεισόδια. Αυτό δεν κατέστη δυνατό διότι μέσα στο σχολείο υπήρχαν κοκτέιλ μολότοφ από ακροδεξιούς μαθητές», σημείωσε, ενώ πρόσθεσε πως σοκαρίστηκε όταν είδε νεαρούς να χαιρετούν ναζιστικά.

Όσον αφορά την κριτική της αντιπολίτευσης, ο υπουργός υπογράμμισε, πως η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι αυτή που συνέλαβε την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, καθώς και ότι επί ΝΔ ολοκληρώθηκε η δίκη και καταδικάστηκαν όσοι ήταν επικεφαλής αυτής της ακροδεξιάς εγκληματικής οργάνωσης. Ο υπουργός είπε ακόμη πως είναι ανεδαφική η κριτική της αντιπολίτευσης.

Σχετικά με τις δικογραφίες για ιστοσελίδες και fake news αντιεμβολιαστών που παρακινούν σε ανυπακοή κατά των μέτρων της πανδημίας, ο κ.Θεοδωρικάκος επισήμανε ότι αυτό που ερευνάται για δέκα υποθέσεις αφορά περιπτώσεις που εξελίσσεται απάτη και ολοφάνερη διασπορά ψευδών ειδήσεων με ανθρώπους που στο πλαίσιο της ακραίας συνωμοσιολογίας τους επιτίθενται στην κυβέρνηση και το κράτος.

Πηγή:  naftemporiki.gr

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ειδική Έκπτωση στα ασφάλιστρα αστυνομικών από την idirect.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis