Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:28 | 04/01/2022

Κατά 30% μειώθηκε η εγκληματικότητα στην Αττική και σε όλη τη χώρα το τελευταίο τετράμηνο του 2021 σε σύγκριση με το 2018 και το 2019, σύμφωνα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Αταίριαστοι», ο υπουργός εξήγησε ότι η σύγκριση γίνεται με τα έτη 2018-2019 διότι το 2020 λόγω της καραντίνας επηρεάστηκε και η εγκληματικότητα.

«Γίνονται σοβαρά βήματα. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν προβλήματα», τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος και πρόσθεσε ότι η αστυνομία ρίχνει το βάρος σε συγκεκριμένες περιοχές και γειτονιές στο λεκανοπέδιο όπου εντοπίζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα εγκληματικότητας.

Χαρακτήρισε ως την «μεγαλύτερη ανωμαλία εδώ και δεκαετίες» το γεγονός ότι ενώ το 70% της εγκληματικότητας εντοπίζεται στην Αττική, στο Λεκανοπέδιο βρίσκεται μόλις το 30% της δύναμης της ΕΛ.ΑΣ. γιατί μεταξύ άλλων «υπάρχει και το αμετάθετο των Ελλήνων αστυνομικών».

 

Δεν υπάρχει απαγόρευση συνάθροισης στην Ελλάδα

Σχετικά με το συγχρωτισμό της πρωτοχρονιάς από άτομα πακιστανικής καταγωγής αλλά και τα δεκάδες πρόστιμα που επέβαλε η ΕΛ.ΑΣ. ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι η αστυνομία έπραξε αυτό που έπρεπε να πράξει σε όσους δεν φορούσαν μάσκα.

Εξήγησε ότι δεν υπάρχει απαγόρευση συνάθροισης στη χώρα και αυτό θα πρέπει να γίνει κατανοητό και σεβαστό.

Όπως είπε, κανείς δεν μπορεί να απαγορεύσει να βρεθούν άτομα σε ανοιχτό χώρο ή σε ένα σπίτι, αλλά αυτό που απαγορεύεται είναι να γίνονται δραστηριότητες μαζικού και κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

«Δεν μπορείς να μεταφέρεις στο σπίτι σου το νυχτερινό μαγαζί, να επινοικιάσεις μηχανήματα και dj για δραστηριότητες μαζικού και κερδοσκοπικού χαρακτήρα», σημείωσε.

Πηγή:
skai.gr

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: GoStudent - Προνομιακές τιμές για ιδιαίτερα μαθήματα για τους εργαζομένους των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis