Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:59 | 23/01/2015

Για παραβάσεις της νομοθεσίας για τα τυχερά παιχνίδια και παράνομο στοιχηματισμό μέσω Διαδικτύου κατηγορούνται μία 48χρονη και ο 20χρονος γιος της.

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος τους, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης, καθώς προηγήθηκαν περισσότερες από 40 καταγγελίες χρηστών του Διαδικτύου.

Στο πλαίσιο ψηφιακής έρευνας, εντοπίστηκε προφίλ σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, το οποίο προσέγγιζε άλλους χρήστες τού εν λόγω δικτύου, με ψευδείς υποσχέσεις για προγνωστικά παιχνιδιών και αγώνων, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Ειδικότερα, το συγκεκριμένο προφίλ υποσχόταν ότι διέθετε και προσέφερε έναντι χρηματικής αμοιβής, που θα αποδιδόταν με προπληρωμένες κάρτες, προγνωστικά σχετικά με την έκβαση πάσης φύσεως ατομικών ή ομαδικών παιχνιδιών, αλλά κυρίως για αγώνες ποδοσφαίρου, οι οποίοι συμπεριλαμβάνονται στο δελτίο στοιχημάτων του ΟΠΑΠ, είτε και εκτός κουπονιού ΟΠΑΠ, λόγω δήθεν επαφών που είχε με ποδοσφαιρικούς παράγοντες.

Ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, στο πλαίσιο της οποίας η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ταυτοποίησε ότι το συγκεκριμένο προφίλ διαδικτυακής εταιρίας στοιχηματισμού ανήκε στη 48χρονη.

Σε έρευνα στο σπίτι της στη Θεσσαλονίκη, διαπιστώθηκε ότι διαχειριστής τού εν λόγω προφίλ ήταν ο 20χρονος γιος της, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο εσωτερικοί σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Τα ψηφιακά πειστήρια που κατασχέθηκαν θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για την περαιτέρω εξέτασή τους, ενώ η ζημία των χρηστών του Διαδικτύου εκτιμάται ότι ανέρχεται σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση θα υποβληθεί στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή

Πηγή:tanea.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis