Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:22 | 28/10/2015

Η θρυλική κλέφτρα κοσμημάτων Ντόρις «Diamond» Πέιν -που έκανε εγκληματική καριέρα σε δύο ηπείρους- συνελήφθη στα 85 της επειδή έκλεψε σκουλαρίκια από ένα πολυκατάστημα στην Ατλάντα.

Η γλυκιά, μικροκαμωμένη και χαριτωμένη Πέιν, στην πραγματικότητα είναι η μεγαλύτερη κλέφτρα κοσμημάτων στον κόσμο.

Η 85χρονη έγινε διάσημη για μία 60ετη εγκληματική καριέρα, κατά την οποία ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο κλέβοντας κοσμήματα εκατομμυρίων δολαρίων κοσμημάτων «πείθοντας» το προσωπικό να κάνει «τα στραβά μάτια».

Η απίστευτη ιστορία της έγινε ακόμη και ντοκιμαντέρ με τίτλο «The Life and Crimes of Doris Payne», ενώ ετοιμάζεται και μια βιογραφική ταινία με την βραβευμένη με Οσκαρ Χάλι Μπέρι στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Πριν από δέκα χρόνια, όταν ήταν 75 ετών, ανακοίνωσε ότι σταματάει την καριέρα της. Αρκετές συλλήψεις αργότερα, το 2013, είπε και πάλι ότι σταματάει τις κλοπές αυτή τη φορά οριστικά.

Αλλά φαίνεται ότι οι παλιές συνήθειες δύσκολα κόβονται, αφού σε μια πρόσφατη επίσκεψη της στο πολυκατάστημα Saks σε ένα εμπορικό κέντρο στην αριστοκρατική συνοικία Buckhead της Ατλάντα, η 85χρονη πλέον Πέιν δεν κατάφερε να αντισταθεί στα λαμπερά κοσμήματα.

Δυστυχώς για την Ντόρις, οι αρχές είναι πλέον τόσο εξοικειωμένες με την ιστορία της που την έπιασαν σχεδόν αμέσως. Συγκεκριμένα, ένας φρουρός ασφαλείας στο κατάστημα βλέποντας το βίντεο επιτήρησης είδε την Πέιν να μπαίνει σε μια μπουτίκ του Christian Dior στο εσωτερικό του πολυκαταστήματος και να «τσεπώνει» ένα ζευγάρι σκουλαρίκια αξίας 690 δολαρίων από το ράφι, σύμφωνα με τις εκθέσεις της αστυνομίας. Συνελήφθη στο εμπορικό κέντρο και οι αξιωματικοί πήραν τα ακριβά σκουλαρίκια από την τσέπη της.

Η Πέιν αυτή τη στιγμή κρατείται με την κατηγορία της κλοπής σε μαγαζί, ενώ αποκαλύφθηκε ότι καταζητείται επίσης για παρόμοιο αδίκημα από το γραφείο του σερίφη στην κομητεία Mecklenberg, της Βόρεια Καρολίνα.


http://www.iefimerida.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis