Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:14 | 10/06/2015

Mεγάλη επίθεση στην επαρχία Ιντλίμπ περί την Λαττάκεια και την πόλη Ντέραα στην Ν.Συρία, εξαπέλυσαν οι Σύροι και οι Ιρανοί του σώματος  «Αl-Qud» πριν από λίγες ώρες, και ταυτόχρονα επιθέσεις κατά των ισλαμιστών του ISIL και της Αλ Νούσρα στις περιοχές κοντά στην οροσειρά Καλαμούν πραγματοποίησε η Χεζμπολάχ.

Ήδη έχουν εμπλακεί περί τις 20.000 Ιρανοί "εθελοντές" του σώματος  «Αl-Qud», οι οποίοι ηγούνται της επίθεσης κατά των ισλαμιστών. Τις τελευταίες ημέρες στις 15.000 που έχουν μπει στο συριακό έδαφος μέσω του Ιράκ έχουν προστεθεί άλλες 5.000 και μετά από σκληρές μάχες σταθεροποίησαν τις γραμμές του συριακού Στρατού ο οποίος πιέζεται και πρακτικά βρισκόταν λίγο πριν την κατάρρευση λόγω των τεράστιων απωλειών που έχει υποστεί κατά τα τέσσερα χρόνια του πολέμου.

Της επιθεσης στην Ιντλίμπ και την Ντέραα προηγήθηκε σφοδρός βομβαρδισμός πυροβολικού και ειδικές επιχειρήσεις από τους Ιρανούς με αποτέλεσμα να διαρραγεί η άμυνα των ισλαμιστών σε διάφορα σημεία.

Oι Ιρανοί επιτέθηκαν κυριολεκτικά κατά κύματα.

Η μεγάλη αντεπίθεση των Ιρανών και των Σύρων για την επανάκτηση της επαρχίας Ιντλίμπ, αλλά και της πόλης Ντεραά στα Νότια ,ξεκίνησε σηματοδοτώντας την αλλαγή του « στρατηγικού σκηνικού» στην Συρία.

Οι ισλαμιστές αντάρτες θα βρεθούν ανάμεσα  σε  δύο «πυρά», Σύρων και Ιρανών από την μία πλευρά και της Χεζμπολάχ από την άλλη  .

CncQ7us2vY8

Σημειώνεται ότι πραγματοποιήθηκε πρόσφατα συνάντηση στην Τεχεράνη , παρουσία του Ιρακινού Υπουργού Χάντι αλ-Αμίρι και άλλων ηγετών της στρατιωτικής δύναμης  Badr (της πιο ισχυρής σιιτικής  πολιτοφυλακής του Ιράκ) με εκπροσώπους της Ισλαμικής Επαναστατικής Φρουράς.
 
Εκεί συνομολογήθηκε η μεταφορά υπό την αυστηρή προστασία των ανδρών της πολιτοφυλακής  Badr εκατό πυραύλων «εδάφους-εδάφους» SCUD. 
 
Σύμφωνα με πληροφορίες πύραυλοι αυτού του τύπου θα μεταφερθούν και  στο συριακό έδαφος για να χρησιμοποιηθούν  εναντίον των ισλαμιστών .
 
Αυτήν την στιγμή 20.000 Ιρανοί σύμφωνα με τον διοικητή του  σώματος «Αl-Qud» , Στρατηγό  Qassem  Soleimani, διευρύνουν το θύλακα γύρω από τον πόλη Χασάκα, κατά 22 χλμ.
 
Σύμφωνα με τα κοινωνικά δίκτυα, ένα τμήμα του συριακού στρατού και των δυνάμεων της εθνικής αυτοάμυνας ISIS εκτοπίζουν  από τα νότια προάστια της Hasaka τους  τζιχαντιστές σε απόσταση τουλάχιστον 22 χλμ από την πόλη.
 
Όλα αυτά αποτελούν μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου , που έχει ως τελικό στόχο την ανακατάληψη του συνόλου του συριακού εδάφους και την εκδίωξη των ισλαμιστών . Πρόκειται για την δημιουργία ενός σιτικού χερσαίου άξονα που θα διέρχεται  από το ιρανικό έδαφος στο ιρακινό, στο συριακό και θα καταλήγει στο Λίβανο. Αυτός ο « διάδρομος» στο μέλλον προορίζεται  για να μεταφέρει ιρανικό πετρέλαιο και φυσικό αέριο στην Μεσόγειο Θάλασσα.
 
Σε αντίθεση, οι Αμερικανοί είχαν σαν σχεδιασμό να περάσουν τον καταριανό αγωγό φυσικού αερίου από την Συρία μετά την ανατροπή του Σύρου προέδρου Μ.Άσαντ, ώστε να πετάξουν έξω από την ευρωπαϊκή ενεργειακή αγορά την Ρωσία και να "υποδουλώσουν" ενεργειακά και οικονομικά τους Ευρωπαίους στις ΗΠΑ.
 
Έτσι θα αποκτήσουν τον έλεγχο και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού και θα διατηρήσουν την κλυδωνιζόμενη "Αυτοκρατορία" η οποία παραπαίει λόγω της μετακίνησης της οικονομικής ισχύος στα ΒRICS και της έναρξης αποδολαριοποίησης του πλανήτη κατόπιν απόφασης των Ρωσία-Κίνα, να αντικαταστήσουν τις συναλλαγές τους με τα δικά τους νομίσματα, εκτοπίζοντας το δολάριο.
 
Η Ιρανική στρατιωτική εμπλοκή στον  συριακό  πόλεμο δεν είναι  μόνο  δικαιολογημένη, αλλά και απολύτως αναγκαία για το καθεστώς του Άσαντ. Στη Δαμασκό, μετά από την μεταστροφή της κατάστασης πριν ένα χρόνο , και  ενώ όλα έδειχναν να υπάρχει  πλεονέκτημα στον εμφύλιο πόλεμο, ξαφνικά μεταβλήθηκε η κατάσταση σε βάρος των Σύρων
 
Ήταν αδύνατο να αναπληρωθούν οι απώλειες ενώ οι ισλαμιστές εξοπλίζονται αφειδώς με οπλισμό και άνδρες από Τουρκία, Κατάρ,Σαουδική Αραβία, με την επίβλεψη των ΗΠΑ. Η είσοδος όμως του Ιράν αλλάζει τα πράγματα. Η ισχύς του επιτρέπει να προσφέρει τα ίδια πλεονεκτήματα στον Μ.Άσαντ, και οι εφεδρείες του είναι πάρα πολλές για να αντισταθμιστούν από τους ισλαμιστές.
 
Πρώτο το defencenet.gr σας είχε ενημερώσει για τον σιιτκό-αλαουϊτικό-ελληνορθόδοξο (είτε οι ελληνορθόδοξοι πληθυσμοί της Μέση Ανατολής, είτε η Μόσχα) άξονα που έχει σχηματιστεί προστατεύοντας τον ρωσικό Καύκασο και αντιδρώντας στην ανίερη συμμαχία των ισλαμιστών σουνιτών και της άθεης Δύσης.
 
Η είσοδο της «Χεζμπολάχ» και του Ιράν έδωσε τα απαραίτητα στηρίγματα στον Άσαντ να αντιμετωπίσει τις ορδές των ισλαμιστών που πλήθαιναν συνεχώς, και ήταν εξοπλισμένες με νέα όπλα , από την Τουρκία και κάποιους Εμίρηδες στην Μ. Ανατολή.
 
Οι ισλαμιστές συνέθλιβαν τις κυβερνητικές δυνάμεις σε όλα τα μέτωπα. Στα βόρεια και νότια της Συρίας είχαν  ιδιαίτερα σοβαρές επιτυχίες.Τα στρατεύματα των ισλαμιστών , έκαναν ιδιαίτερα αισθητή και  γνωστή την οργάνωση «Dzhabhat en Nusra», παρακλάδι της «Αλ Κάιντα», η οποία κατέλαβε σχεδόν όλη την βόρεια επαρχία Idlib.
 
Η τελική ήττα του καθεστώτος Άσαντ στο νότο ήταν η πτώση της πόλης του Ντεράα, την  οποία υπερασπίζονταν  η  13η και η 68η Ταξιαρχίες των κυβερνητικών στρατευμάτων .
 
Στο κέντρο της συριακής επικράτειας ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα  ήταν η πτώση της Παλμύρας. Η αρχαία πόλη , η οποία διαθέτει κοιτάσματα  πετρελαίου ,  φυσικού αερίου  και άλλων ορυκτών, καθώς επίσης είναι  γνωστή  σε όλο τον κόσμο  και για τα  αρχαία ερείπια, τα οποία κατέλαβε στα τέλη Μαΐου,  το «ισλαμικό κράτος».
 
Η Τεχεράνη συνειδητοποίησε ότι η περαιτέρω καθυστέρηση ,θα οδηγούσε σε μείζονα γεωπολιτική ήττα. Έτσι η επίθεση  στην πόλη Hasakah στη βορειοανατολική Συρία, ήταν κάτι παραπάνω από επιτακτική. Αυτή η πόλη  είναι ένα σημαντικό στρατηγικό σημείο, μιας και αποτελεί το διοικητικό κέντρο που  βρίσκεται κοντά σε  συνοριακό σταθμό μεταξύ της Τουρκίας, της Συρίας και του Ιράκ.
 
Ο ίδιος ο Χασάν Νασράλα θεωρεί τον Ιησού Χριστό Μεσσία και προσκαλεί Ελληροθόδοξους μαχητές να πολεμήσουν στις τάξεις της Χεζμπολάχ. Σημειώνεται ότι οι Αλαουϊτες -Αλεβίτες είναι σιιτική αίρεση με χριστιανικές δοξασίες. Δέχονται τον Τριαδικό Θεό και αποτελούν τον τρόμο του Ρ.Τ.Ερντογάν στην Τουρκία όπου και απέταξε 700 στελέχη της ΤΗΚ διότι ήταν Αλεβίτες (θεωρούνται ότι είναι το 1/3 που θα γίνουν χριστιανοί μετά την διάλυση της Τουρκίας όπως είχε προφητέψει ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός).

http://www.defencenet.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis