Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:35 | 05/01/2016

Τρεις τόνους κοκαΐνης κατέσχεσε η ισπανική αστυνομία, που προχώρησε και στην σύλληψη 12 ατόμων, που εμπλέκονται με το φορτίο. 

Σύμφωνα με τον Guardian, οι συλληφθέντες είναι Ισπανοί, Βρετανοί και Ολλανδοί και η επιχείρηση έλαβε χώρα στις ακτές της Γαλικίας, στα βόρεια της χώρας. Πρόκειται για την μεγαλύτερη ποσότητα κοκαΐνης που κατάσχεται από το 1999 στη χώρα, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, χωρίς να διευκρινίσει πότε έλαβε χώρα η επιχείρηση. 

Τα ναρκωτικά προορίζονταν για το Costa del Sol της νότιας Ισπανίας που θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα διακίνησης στη χώρα. 

«Δώδεκα άνθρωποι κρατούνται, συμπεριλαμβανομένων των μεταφορέων, που είναι Ισπανοί και των αγοραστών και εμπόρων, που είναι Ολλανδοί και Βρετανοί», ανακοίνωσε ακόμα η αστυνομία. 

Η Ισπανία θεωρείται «πύλη» για την είσοδο στην Ευρώπη φορτίων ναρκωτικών από τις πρώην αποικίες της στην Νότια Αμερική. Τον περασμένο μήνα η αστυνομία προχώρησε στην κατάσχεση 40 παλετών με 1,4 τόνους κοκαΐνης που έφτασε στη χώρα σε πλοίο κοντέινερ από την Κολομβία. 

 

 

http://www.protothema.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis