Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:30 | 11/01/2015

 

Ηγέτες τουλάχιστον πενήντα χωρών από όλο τον κόσμο συμμετέχουν στην ιστορική διαδήλωση ενάντια στην τρομοκρατία που ξεκίνησε λίγο μετά τις 16.00 ώρα Ελλάδας στην Πλατεία της Δημοκρατίας στο Παρίσι.

Ο πρόεδρος Ολάντ υποδέχθηκε νωρίτερα στο προεδρικό μέγαρο τωνΗλυσίων τους περισσότερους από τους ηγέτες, σε μια πρωτοφανή και ιστορική κινητοποίηση για την μάχη ενάντια στον τρόμο των τζιχαντιστών.

Μεταξύ αυτών, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον, η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο Ισπανός ομόλογός του ΜαριάνοΡαχόι, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Α. Σαμαράς, o τούρκος πρωθυπουργός Α. Νταβούντογλου αλλά και ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ και ο ευρωπαίος επίτροπος ΔημήτρηςΑβρομόπουλος.

«Η Ευρώπη θα κερδίσει την πρόκληση εναντίον της τρομοκρατίας» δήλωσε ο Ματέο Ρέντσι σε δημοσιογράφους, προσθέτοντας ότι «η Ευρώπη είναι πολύ πιο ισχυρή από τον φόβο και εμείς είμαστε όλοι εδώ μαζί για να στείλουμε το μήνυμα ότι η Ευρώπη θα κερδίσει την πρόκληση εναντίον της τρομοκρατίας».

Στο Ηλύσια Πεδία έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο Ολάντ και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, πριν την μεγαλειώδη πορεία στο Παρίσι. 

 

Σε απόσταση λίγων μέτρων Νετανιάχου-Αμπάς

Η κοινή μάχη ενάντια στην τρομοκρατία φαίνεται ότι «ένωσε» ακόμη και τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μ. Νετανιάχου με τον επικεφαλής της Παλαιστινιακής αρχής Μ. Αμπάς.

Οι δύο ηγέτες περπατούν σε απόσταση λίγων μέτρων στη πορεία.

thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis