Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:14 | 23/08/2015

«Η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει ή η Συνθήκη Σέγκεν κινδυνεύει» υποστηρίζει μεταξύ άλλων ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Πάολο Τζεντιλόνι, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Il Messaggero».

Όπως επισημαίνει,  πρέπει να υπάρξει από κοινού αντιμετώπιση του προβλήματος και κυρίως πρέπει να αναθεωρηθούν οι Συνθήκες του Δουβλίνου.

«Οι μετανάστες δεν φτάνουν στην Ελλάδα, στην Ιταλία ή στην Ουγγαρία, αλλά στην Ευρώπη. Και οι κανόνες υποδοχής πρέπει να εξευρωπαϊσθούν» υπερθεματίζει ο Ιταλός υπουργός, εκτιμώντας ωστόσο, ότι «η Κομισιόν προσπάθησε να δώσει ώθηση σε μια κοινή ατζέντα μετά την έκτακτη σύνοδο που ζητήθηκε από την Ιταλία, αλλά τώρα στην ατζέντα πρέπει να δοθεί περαιτέρω ώθηση και στήριξη».

Παράλληλα, τονίζει ότι σε πολλά κράτη υπερισχύει η ιδέα ότι οι χώρες που βρίσκονται εκτεθειμένες στα εξωτερικά σύνορα της Ένωσης, θα πρέπει να τα βγάλουν πέρα μόνες τους.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση έφτασε να ταπεινωθεί, με ατέλειωτες ώρες διαπραγμάτευσης για τη μετεγκατάσταση λίγων χιλιάδων μεταναστών, από μεμονωμένες χώρες» συμπληρώνει, καταλήγοντας.

Διαβάστε περισσότερα στο defencenet.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis