Στα ίχνη συνεργών των φυλακισμένων μελών της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» και του Χριστόδουλου Ξηρού βρίσκεται η Αντιτρομοκρατική. Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην «Κ» κορυφαίος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., ένας από τους υπόπτους ανήκει στους λεγόμενους «ποινικούς» και φέρεται να έχει συμμετοχή σε μεταφορά οπλισμού που θα χρησιμοποιόταν στο σχέδιο απόδρασης από τις φυλακές Κορυδαλλού.
Η ίδια πηγή διευκρίνισε ότι πρόκειται για αλλοδαπό, που δεν είχε ενεργό ρόλο στη δράση της οργάνωσης και δεν γνώριζε λεπτομέρειες σχετικά με τους τελικούς παραλήπτες των όπλων και το σχέδιο επίθεσης στη φυλακή με την κωδική ονομασία «Γοργοπόταμος». Αξιωματικός της Αντιτρομοκρατικής χαρακτήρισε «δευτερεύοντα» τον ρόλο που διαδραμάτισε το συγκεκριμένο άτομο και προσέθεσε ότι η περαιτέρω έρευνα για τη δράση του είναι ζήτημα της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.
Πάντως, ανάμειξη αλλοδαπών (κυρίως Αλβανών) κακοποιών στην τροφοδοσία της «Συνωμοσίας» με όπλα αποκαλύπτουν και οι επιστολές που βρέθηκαν στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές που κατάσχεσε η ΕΛ.ΑΣ. στα κρησφύγετα της Αναβύσσου και του Λουτρακίου.
Σε μία από αυτές, τα φυλακισμένα μέλη της οργάνωσης ενημερώνουν τον Ξηρό για τη δυνατότητα να παραλάβουν ρουκετοβόλο («σωλήνα») από Αλβανούς διακινητές, ξημερώματα Πρωτοχρονιάς από τα Λαδάδικα στη Θεσσαλονίκη. Σε άλλη περίπτωση, τα μέλη της «Συνωμοσίας» κάνουν αναφορά σε δύο άτομα που κατ’ εντολήν του «Κεφάλα» (Ελληνας βαρυποινίτης, σύμφωνα με τους αστυνομικούς) τοποθέτησαν εκρηκτικό μηχανισμό στη ΔΟΥ Κορυδαλλού (Μάρτιος 2014).
Μεγάλο ενδιαφέρον έχουν οι εξελίξεις γύρω από την προσπάθεια ταυτοποίησης της επονομαζόμενης «Ρωξάνης». Ερωτηθείς σχετικά ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. άφησε να εννοηθεί ότι η Αντιτρομοκρατική γνωρίζει την ταυτότητα του αλλοδαπού ατόμου ή ατόμων που κρύβονται πίσω από τον κωδικό «Ρωξάνη». Ταυτόχρονα, πηγή της Αντιτρομοκρατικής με κεντρικό ρόλο στην έρευνα, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα της «Κ», άφησε να εννοηθεί ότι πρόκειται για άτομα από το εξωτερικό που ενδεχομένως ανταποκρίθηκαν στα διεθνή καλέσματα που είχε απευθύνει η «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» μέσω της επονομαζόμενης Ατυπης Αναρχικής Ομοσπονδίας - FAI.
Tα παραπάνω μοιάζουν να επιβεβαιώνονται και από το περιεχόμενο των κατασχεμένων επιστολών που αντάλλασσαν τα φυλακισμένα μέλη της οργάνωσης με τους ασύλληπτους τότε συνεργούς τους Χριστόδουλο Ξηρό και Αγγελική Σπυροπούλου. Για παράδειγμα, επιστολή που φέρεται να έχει συντάξει η 22χρονη την 14η Νοεμβρίου αναφέρει: «Η Ρωξάνη ήρθε σήμερα (τα δύο γνωστά άτομα) και θα μείνει για δύο εβδομάδες». Αντίστοιχα, σε άλλη επιστολή της με ημερομηνία 10 Νοεμβρίου η Σπυροπούλου γράφει για τη «Ρωξάνη»: «Πολύ χάρηκα που θα έρθουν, ό,τι και να επιλέξουν να κάνουν, γιατί δεν ξέρω ούτε ποιοι θα έρθουν ούτε σε τι θα θέλουν να βοηθήσουν». Σημειώνεται ότι οι επιστολές που απευθύνονται στη «Ρωξάνη» είναι γραμμένες στα αγγλικά, στοιχείο που επιβεβαιώνει με τον πλέον πειστικό τρόπο ότι τα άτομα που κρύβονται πίσω από τον συγκεκριμένο κωδικό είναι αλλοδαπά.
Στο μεταξύ, ανεπιτυχής είναι μέχρι σήμερα η προσπάθεια αστυνομικών της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών (ΔΕΕ) να σπάσουν τους κώδικες ασφαλείας και να αποκτήσουν πρόσβαση στον ηλεκτρονικό υπολογιστή και στους σκληρούς δίσκους που κατασχέθηκαν στο σπίτι του 39χρονου Χρήστου Ροδόπουλου. Στα ψηφιακά πειστήρια του επονομαζόμενου «Ιάσονα», αστυνομικοί εκτιμούν ότι είναι πιθανό να βρεθούν σημειώσεις ή ακόμη και προσχέδια προκηρύξεων που θα συνδέουν τον 39χρονο ή ορισμένα από τα φυλακισμένα μέλη της «Συνωμοσίας» με την οργάνωση «Σέχτα Επαναστατών».
Εξάλλου, η ΕΛ.ΑΣ. έχει ήδη στην κατοχή της επιστολή μελών της «Συνωμοσίας» προς τον 39χρονο με οδηγίες για την αποστολή του παγιδευμένου με εκρηκτικά δέματος στο Α.Τ. Ιτέας. Σε αυτήν περιγράφουν στον «Ιάσονα» τα βήματα που έπρεπε να ακολουθήσει προκειμένου (σε περίπτωση που η επίθεση είχε νεκρούς) η ανάληψη ευθύνης να γινόταν από τη «Σέχτα Επαναστατών» με τη μεθοδολογία που είχε χρησιμοποιήσει η συγκεκριμένη οργάνωση στο παρελθόν (αποθήκευση προκήρυξης σε USB, τηλεφώνημα ανάληψης ευθύνης σε συγκεκριμένα ΜΜΕ κ.ο.κ.).