Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:54 | 25/02/2016

Πέντε νέα Κέντρα Μετεγκαταστάσεως (“Relocation Camps”) όλα στη Βόρειο Ελλάδα πρόκειται να κατασκευαστούν συντομότατα για την αντιμετώπιση της καταστάσεως, όπως έχει προκύψει τις τελευταίες ημέρες από το «μπλοκάρισμα» των βορείων εξόδων της χώρας, συνολικής δυνατότητας φιλοξενίας 20.000 ατόμων, ενώ εγκαταλείπεται προς το παρόν το ζήτημα της κατασκευής δύο παρόμοιων Κέντρων, που είχαν προαναγγελθεί στην προηγούμενη εβδομάδα στην Ήπειρο και στη Μαγνησία, όπως δήλωσε σήμερα το μεσημέρι ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Πάνος Καμμένος σε έκτακτη ενημέρωση των στρατιωτικών συντακτών. 

Οι νέες δομές για τους πρόσφυγες-μετανάστες θα δημιουργηθούν κοντά στα σύνορα λόγω της «καταστάσεως εκτάκτου ανάγκης», όπως σημειώθηκε χαρακτηριστικώς, που έχει δημιουργηθεί στην Ειδομένη για να έχουν μία αξιοπρεπή φιλοξενία, αλλά και για τον μεταξύ τους διαχωρισμό μεταξύ εθνοτήτων και δογμάτων για την αποφυγή των αντιπαραθέσεων μεταξύ τους, επισήμανε ο ΥΕΘΑ. 

Οι χώροι αυτοί, όπως σημείωσε ο αρμόδιος Υποστράτηγος Κώστας Φλώρος,  είναι σε: 
1)Πρόχειρος διάδρομος από-προσγειώσεων στη Νέα Καβάλα
2)Πρόχειρος διάδρομος από-προσγειώσεων κοντά στο χωριό Χέρσο.
3)Στρατόπεδο «Παπαδάκη» κοντά στο Δροσάτο.
4)Στρατόπεδο «Κοκκινόρη» κοντά στο χωριό Κεντρικό.
5)Στρατόπεδο «Φιλιππάκου»

Από αυτά τα τέσσερα πρώτα σημεία είναι στο νομό Κιλκίς και το πέμπτο στα Γιαννιτσά. 

Τις σκηνές που θα τοποθετηθούν σε αυτό προσφέρουν το υπουργείο Εργασίας, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, αριθμός σκηνών έχει ζητηθεί και από το ΝΑΤΟ.  Όπως εξήγησε ο κ.Καμμένος μία εγκατάσταση στο Βόλο δεν τους εξυπηρετεί γιατί σκοπός τους είναι να φθάσουν γρήγορα στα σύνορα, διευκρινίζοντας ότι το ΥΠΕΘΑ δεν υποκαθιστά άλλα υπουργεία ή υπηρεσίες.

Τα Διαβατά παρατήρησε, λειτουργούν στο 120% των δυνατοτήτων τους, τον καθαρισμό τους, όπως και όλων των άλλων Κέντρων έχει αναλάβει η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ήδη ξεκίνησαν οι διαδικασίες διενέργειας διαγωνισμών για την ανάληψη του θέματος της σιτίσεως των προσφύγων-μεταναστών, συμφώνως με τις προδιαγραφές που έχει θέσει η ΕΕ ενώ οι Ένοπλες Δυνάμεις στο σύνολο τους παρασκευάζουν 10.700 μερίδες ημερησίως για όλα τα Κέντρα από τις οποίες οι 7.000 είναι μόνο για τα Κέντρα στο Σχιστό και στα Διαβατά. .

Διαβάστε περισσότερα στο parapolitika.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis