Για τη σε βάθος διερεύνηση των καταγγελιών για bullying που οδήγησε στην αυτοκτονία του 14χρονου στα Σεπόλια, αλλά και την απόδοση ευθυνών που ενδεχομένως να προκύψουν δεσμεύτηκε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα».
«Από την πρώτη στιγμή που δημοσιοποιήθηκε η αυτοκτονία του 14χρονου δώσαμε εντολή για έρευνα, η οποία είναι σε εξέλιξη και θα αποδοθούν ευθύνες, αν υπάρχουν. Θα διερευνηθεί μέχρι τέλους τι έχει συμβεί», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Πρόσθεσε ότι τα περιστατικά εκφοβισμού στα σχολεία είναι μια μάχη δύσκολη και διαρκής, την οποία «δίνουμε με παραπάνω ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς στα σχολεία, και με τους συμβούλους σχολικής ζωής που είναι το πρώτο σημείο επαφής και τα παιδιά έχουν την άνεση αν συμβεί κάτι να πάνε και να μιλήσουν».
Σε ό,τι αφορά στα επεισόδια που καταγράφονται σε πανεπιστήμια, η κ. Κεραμέως ανακοίνωσε ότι τον Ιούνιο θα ξεκινήσει τη λειτουργία της η πανεπιστημιακή αστυνομία με προσωπικό που έχει ήδη εκπαιδευτεί. Ξεκαθάρισε δε ότι οι αστυνομικοί αυτοί, όπως προβλέπει ο νόμος, δε θα φέρουν πάνω τους όπλα.
Επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ
Σχολιάζοντας την επίσκεψη του πρωθυπουργού, τον οποίο συνόδευσε η υπουργούς Παιδείας, στις ΗΠΑ, επισήμανε ότι ήταν μια πραγματικά ιστορική στιγμή η ομιλία του στο Κογκρέσο. «Είναι πάρα πολύ σπάνιο να καλείται ξένος ηγέτης να μιλήσει στο Κογκρέσο και είναι ακόμα πιο σπάνιο να καλείται να μιλήσει και στα δύο όργανα του Κογκρέσου, αλλά και η πρόσκληση να είναι δικομματική. Το πιο σπάνιο από όλα είναι να έχεις όλα τα μέλη της Γερουσίας να διακόπτουν την ομιλία για πάνω από 10 φορές με το λεγόμενο standing ovation και να χειροκροτούν όρθιοι», συμπλήρωσε.
Όπως είπε η κ. Κεραμέως, ο Τζο Μπάιντεν αφιέρωσε πολλές ώρες της Δευτέρας στον Έλληνα πρωθυπουργό και τη χώρα μας και το κλίμα ήταν πολύ θερμό.
«Η εικόνα που αποπνέεται μετά από αυτή την επίσκεψη είναι η εικόνα μιας Ελλάδας σοβαρής, στιβαρής, ισχυρής χώρας που διαδραματίζει ηγετικό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή. Όταν ο πρωθυπουργός είπε ότι δε θα γίνει δεκτή στην Κύπρο η λύση των δύο κρατών υπήρξε διθυραμβική υποστήριξη. Καλώντας τα μέλη του Κογκρέσου να λάβουν υπόψη την ανάγκη σταθερότητας στο ΝΑΤΟ όταν λάβουν τις αποφάσεις τους για προμήθεια αμυντικών εξοπλισμών, ήταν ένα πολύ ηχηρό μήνυμα και έδειχνε να γίνεται αποδεκτό», υπογράμμισε.
Σχετικά με τα θέματα παιδείας, ανέφερε ότι η ίδια είχε εκτενείς συναντήσεις με μέλη της κυβέρνησης που ασχολούνται με τα θέματα παιδείας και υπάρχει υποστήριξη να ενισχυθούν οι διμερείς σχέσεις στον τομέα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
«Στη συνέχεια συναντήθηκα με πάνω από 20 αμερικανικά πανεπιστήμια, τα οποία συμμετέχουν σε ένα νέο πρόγραμμα που ξεκίνησε το 2019 για συνεργασίες με ελληνικά για διπλά και κοινά προγράμματα σπουδών ανταλλαγές καθηγητών, φοιτητών, ερευνητών, ξενόγλωσσα προγράμματα στα οποία φοιτούν Αμερικανοί φοιτητές, καλοκαιρινά προγράμματα», κατέληξε.
Πηγή: skai.gr