Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:49 | 05/10/2017

Ερώτηση στη Βουλή, για τον υπουργό Εσωτερικών,  για τις απαράδεκτες, όπως χαρακτηρίζουν,  ενέργειες της Αστυνομίας κατά δημοσιογράφων στις εγκαταστάσεις της El Dorado Gold  στις Σκουριές Χαλκιδικής, κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ των οποίων και η κυρία Αφροδίτη Σταμπουλή.   

Όπως αναφέρουν οι βουλευτές  στις 24 Σεπτεμβρίου, ομάδα Γερμανών δημοσιογράφων με τον Έλληνα μεταφραστή τους μετέβησαν κοντά στο εργοτάξιο της El Dorado Gold στις Σκουριές Χαλκιδικής προκειμένου να  διαπιστώσουν και να καταγράψουν την έκταση της καταστροφής στο σημείο.

[custom:google-ads]

Έτσι ενω δεν υπήρχε κάποιος νόμιμος περιορισμός, η ομάδα δημοσιογράφων προχώρησε σε πτήση drone εξω απο τα εδάφη της εταιρείας και ο μηχανισμός δεν απομακρύνθηκε περισσότερο από πενήντα μέτρα από τον χειριστή του, όπως άλλωστε ορίζει η κείμενη νομοθεσία.

Στην επιστροφή, τους σταμάτησαν τέσσερα οχήματα της αστυνομίας με άνδρες της ομάδας ΟΠΚΕ οι οποίοι τους έκαναν ενδελεχή έλεγχο διαβατηρίων και αποσκευών και επέμεναν να ελέγξουν το υλικό που είχε βιντεοσκοπηθεί.

Έπειτα, υπό την απειλή προσαγωγής και μήνυσης της εταιρείας σε βάρος τους, όπως αναφέρουν οι βουλευτές, τους εξανάγκασαν να διαγράψουν το περιεχόμενο της κάρτας μνήμης του drone.

Στη συνέχεια τους κράτησαν στο χώρο, απειλώντας τους ότι θα τους μεταφέρουν στο αστυνομικό τμήμα Αρναίας, ενώ η όλη διαδικασία διήρκησε περίπου μιάμιση ώρα.

www.ert.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τράκαραν περιπολικό για να ξεφύγουν - Aποφασισμένοι να τους συλλάβουν οι αστυνομικοί!

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis