Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:39 | 27/11/2021

Ποινή φυλάκισης 3 ετών με 3ετή αναστολή επέβαλε χθες το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου σε έναν 38χρονο λιμενικό που κρίθηκε ένοχος ανθρωποκτονίας από αμέλεια.

Ο 38χρονος κατηγορείται ειδικότερα ως υπαίτιος τροχαίου με τραγική κατάληξη, που συνέβη στις 06:00 ώρα της 29ης Αυγούστου 2015, στο 12ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Ρόδου – Καλλιθέας, στο ύψος του ξενοδοχείου Royal.

Ο λιμενικός, οδηγός δίκυκλης μοτοσυκλέτας, τύπου enduro, μάρκας KTM, που είχε πορεία από το Φαληράκι προς τη Ρόδο, στην οποία επέβαιναν, σε «τρικάβαλο», η Σεβαστή Καραγιάννη του Βασιλείου, 50 ετών και η Γεωργία Καραφύλλη του Κωσταντίνου 28 ετών, έχασε τον έλεγχο, εξετράπη στο κράσπεδο και ανετράπη με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό των δύο γυναικών και τον ελαφρύ τραυματισμό του ίδιου.

Οι τρείς επιβαίνοντες στη μοτοσυκλέτα επέστρεφαν στη Ρόδο μετά από διασκέδαση στο Φαληράκι.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 38χρονος δεν επέδειξε τη δέουσα σύνεση κατά την οδήγηση και δεν είχε διαρκώς τεταμένη την προσοχή του, ούτε τον πλήρη έλεγχο του οχήματός του για να ρυθμίσει την ταχύτητά του με βάση τις επικρατούσες συνθήκες, ενώ παράλληλα οδηγούσε υπό την επήρεια οινοπνεύματος, γεγονός που μείωνε τα αντανακλαστικά του ως οδηγού και τη δυνατότητα αντίδρασής του σε απρόβλεπτες συνθήκες κυκλοφορίας.

Επίσης προέβη σε φόρτωση του δικύκλου με τρόπο τέτοιο που εμπόδιζε την οδήγηση και μείωνε τη σταθερότητα του οχήματος, αφού μετέφερε υπεράριθμους επιβάτες.

Όλα αυτά συνετέλεσαν ώστε ο 38χρονος να χάσει αιφνιδίως τον έλεγχο της μηχανής η οποία εξετράπη της πορείας της προς τα δεξιά, προσέκρουσε στο κράσπεδο του πεζοδρομίου και ανετράπη με αποτέλεσμα να τραυματιστούν θανάσιμα οι δύο γυναίκες.

dimokratiki.gr



 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis