Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:29 | 06/05/2022

Σε 4 μήνες φυλάκισης με αναστολή,  καταδίκασε σήμερα το Δικαστήριο   δυο αστυνομικούς με την κατηγορία της πρόκλησης σωματικής βλάβης σε πολίτη.

Πρόκειται για το επεισόδιο που είχε λάβει χώρα στις 29 Οκτωβρίου 2014 στον πεζόδρομο της Χαριλάου Τρικούπη στο Μεσολόγγι, όταν οι δυο αστυνομικοί που βρισκόντουσαν εκτός υπηρεσίας σε καφέ, είδαν δυο άτομα να προσπαθούν να σκαρφαλώσουν σε μπαλκόνι σπιτιού κοντά στο σημείο.

Όπως είπαν οι δυο αστυνομικοί, οι συνάδελφοί τους που ήταν μάρτυρες στο δικαστήριο, αλλά και οι συνήγοροι υπεράσπισης, όταν το βράδυ της 29ης Οκτωβρίου στις 8.30 περίπου αντιλήφθηκαν ότι δυο άτομα προσπαθούσαν να αναρριχηθούν στο μπαλκόνι έχοντας μάλιστα μαζί τους και έναν σάκο, έσπευσαν στο σημείο για να ελέγξουν περί τίνος πρόκειται και για ποιον λόγο προσπαθούν να ανέβουν στο μπαλκόνι. Γνωστοποιώντας την ιδιότητά τους ζήτησαν εξηγήσεις από τους δύο «υπόπτους», όμως εκείνοι αντέδρασαν και ακολούθησε συμπλοκή. Με λίγα λόγια οι δυο αστυνομικοί ήρθαν στα χέρια με τα δυο άτομα με αποτέλεσμα να πέσουν πάνω σε μια τζαμαρία παρακείμενου καταστήματος η οποία έσπασε.

Ο μηνυτής υποστήριξε ότι οι δυο αστυνομικοί τον σήκωσαν στα χέρια και τον πέταξαν πάνω στην τζαμαρία, ενώ οι αστυνομικοί υποστήριξαν ότι, ενώ ο ένας εξ αυτών προσπαθούσε να ακινητοποιήσει τον έναν άνδρα, έπεσε με την πλάτη πάνω στην τζαμαρία η οποία έσπασε αλλά δεν έπεσαν εντός του καταστήματος, αντίθετα ο αστυνομικός έσπρωξε προς την πλευρά του πεζόδρομου όπου και έπεσαν προκειμένου να μην τραυματιστούν.

Κατά την πολύωρη διαδικασία, υπήρξαν αρκετές αντιφάσεις μεταξύ των όσων ακούστηκαν στην αίθουσα του Δικαστηρίου και στα όσα είχαν ειπωθεί στις καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορίας αλλά και του μηνυτή, όπως είπαν οι δικηγόροι υπεράσπισης, που προσπάθησαν να πείσουν την έδρα ότι οι αστυνομικοί είναι υποχρεωμένοι να εντοπίζουν περίεργες κινήσεις ακόμα και όταν βρίσκονται και εκτός υπηρεσίας και να επιλαμβάνονται, πολλώ δε μάλλον την εποχή εκείνη, που μια μέρα νωρίτερα, που ήταν η εθνική γιορτή της 28ης Οκτωβρίου και στις παρελάσεις που είχαν πραγματοποιηθεί είχαν γίνει επεισόδια, ενώ στην Θεσσαλονίκη, όπου διαδηλωτές έβρισαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και η παρέλαση ματαιώθηκε.

Όπως ισχυρίστηκαν οι κατηγορούμενοι αστυνομικοί είχαν λάβει εντολή από τους ανωτέρους τους να είναι περισσότερο προσεκτικοί για τυχόν επεισόδια ή ύποπτες κινήσεις.

Μάλιστα όπως ακούστηκε στο Δικαστήριο όταν κλήθηκε ενίσχυση και έφτασαν στο σημείο ένστολοι αστυνομικοί με περιπολικά προκειμένου να  προσαγάγουν τους εμπλεκόμενους στο Αστυνομικό Τμήμα για να διαπιστωθεί για ποιον λόγο έγινε το επεισόδιο, αυτοί αντιστάθηκαν κλωτσώντας τις πόρτες των περιπολικών προκειμένου να μην μεταφερθούν στο τμήμα. Λίγη ώρα αργότερα μάλιστα άλλα άτομα, φίλοι των δυο προσαχθέντων, συγκεντρώθηκαν έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση πετώντας πέτρες και μολότοφ, ενώ έκαψαν και  δυο περιπολικά.

Παρόλο που ο Εισαγγελέας της Έδρας πρότεινε την αθώωση των δυο κατηγορουμένων λέγοντας ότι δεν αποδείχθηκε πρόθεση από την πλευρά των αστυνομικών να προκαλέσουν σωματικές βλάβες στα δυο άτομα, αφού δεν γνωρίζονταν, κάτι που παραδέχθηκαν όλες οι πλευρές, το Δικαστήριο καταδίκασε τους δυο αστυνομικούς, οι οποίοι, όπως ειπώθηκε σε όλους τους τόνους, προσπάθησαν απλά να κάνουν την δουλειά τους που είναι η προστασία του πολίτη και της περιουσίας του….

ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ

aixmi-news.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis