Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:44 | 11/07/2015

Εκδικάστηκε εχτές Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015, στο Αυτόφωρο  Πλημμελειοδικείο Κω, η υπόθεση της77χρονης Ελληνογαλλίδας που διαμένει μόνιμα στην Κάλυμνο και που αποπειράθηκε να δωροδοκήσει αστυνομικό για να της «κουρέψει» την ηλικία στην ταυτότητα.

Στην 77χρονη είχαν απαγγελθεί κατηγορίες για πλαστογραφία και απόπειρα δωροδοκίας.

Ειδικότερα, η 77χρονη είχε μεταβεί την περασμένη Δευτέρα στο Αστυνομικό Τμήμα Καλυμνίων για έκδοση δελτίου αστυνομικής ταυτότητας και προσκόμισε πλαστό πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης με ψευδή στοιχεία γέννησης, που την παρουσίαζαν κατά 10 χρόνια νεότερη.

Όταν αυτό έγινε αντιληπτό κατά τη διαδικασία ταυτοποίησης των στοιχείων της, προσέφερε σε αστυνομικό του Γραφείου Έκδοσης Ταυτοτήτων το χρηματικό ποσό των 15.000 ευρώ, προκειμένου να πετύχει το σκοπό της.

Η δράστιδα συνελήφθη άμεσα και κατασχέθηκαν το πλαστό πιστοποιητικό, καθώς και το χρηματικό ποσό των 15.000€.

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω ο οποίος της απήγγειλε κατηγορίες για πλαστογραφία και απόπειρα δωροδοκίας και οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο  Πλημμελειοδικείο Κω την περασμένη Τρίτη.από το οποίο πήρε αναβολή για σήμερα Παρασκευή.

Το Δικαστήριο της επέβαλε για την πράξη της απόπειρας δωροδοκίας, ποινή φυλάκιση  ενός έτους και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ και για την πλαστογραφία ποινή έξη μηνών.

Κατά συγχώνευση της επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης ενός έτους και 2 μηνών με αναστολή, καθώς και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ.

 

kalymnos-news.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis