Καλά τα φάρμακα και οι αντιβιώσεις αλλά όπως απαντά η φύση στο κρύωμα δεν απαντά κανείς. Ψάξαμε και βρήκαμε 2 συνταγές παρασκευής φυτικού τσαγιού για την καταπολέμηση του κρυώματος που αφήσε πίσω του το πολικό ψύχος που επισκέφθηκε τη χώρα μας.
Εννοείται ότι πρώτα εμείς τις δοκιμάσαμε και είδαμε τα αποτελέσματα.Δοκιμάστε τις ανεπιφύλακτα και θα μας θυμηθείτε.
Τσάι με βάση το Echinacea τσάι
Είναι ιδανικό για τον πυρετό, τους πόνους, τον βήχα ή τον πονόλαιμο.
Τί θα χρειαστείτε
Οδηγίες παρασκευής:1 κουταλιά της σούπας καλής ποιότητας οργανικό τσάι Echinacea (προαιρετικό)
3 ή 4 λεπτές φέτες φρέσκιας οργανικής ρίζας τζίντζερ
3 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
2 κουταλιές της σούπας ακατέργαστο βιολογικό μέλι
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/4 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο γαρίφαλο
Λίγο πιπέρι καγιέν για γεύση
1. Σε ένα μεγάλο φλιτζάνι ζεστό νερό ρίχνετε το φακελάκι του τσαγιού και τις φέτες τζίντζερ.
2. Προσθέστε το χυμό λεμονιού, το μέλι και τα μπαχαρικά και ανακατεύετε καλά. Το τσάι θα είναι θολό.
3. Αν θέλετε, μπορείτε να περάσετε το τσάι από σίτα για να απομακρυνθούν τα μπαχαρικά και τα κομμάτια του τζίντζερ.
Το τσάι από την Ρωσία... με αγάπη
Αυτό είναι ένα αφέψιμα που θα σας ζεσταίνει από την πρώτη γουλιά, δίνοντάς σας μια ωραία ζεστή αίσθηση από μέσα προς τα έξω. Η γεύση του είναι καταπληκτική, γεμίζει το σπίτι με απίστευτα αρώματα, και περιέχει έναν τόνο αντιοξειδωτικών που καταπολεμούν τον καρκίνο πέρα από το κρύωμα.
Τί θα χρειαστείτε για μία κανάτα (8 φλιτζάνια):
8 κουταλίες της σούπας φύλλα μαύρου τσαγιού
2 κουταλιές της σούπας ξυλάκια γαρίφαλα
3 κουταλιές της σούπας ξισμα πορτοκαλιού
4 ξυλάκια κανέλας
2 λίτρα νερό
½ φλιτζάνι μέλι ή ζάχαρη (προεραιτικό)
¼ φλιτζάνι φρέσκο χυμό λεμονιού
¼ φλιτζάνι φρέσκο χυμό ανανά
¼ φλιτζάνι φρέσκο χυμό μήλου
Μια σημείωση σχετικά με τα συστατικά: Μπορεί να είναι δύσκολο να βρείτε ποικιλίες ορισμένων βιολογικών προϊόντων από αυτούς τους χυμούς. Δοκιμάστε εναλλακτικά φυσικούς χυμούς φρούτων.
Οδηγίες παρασκευής:
1. Σε μια κατσαρόλα ζεστάνετε μισό λίτρο νερό με τις κουταλιές του μαύρου τσαγιού μέχρι να είναι έτοιμο το τσαί. Σε μια άλλη κατσαρόλα ρίξτε το υπόλοιπο νερό και βράστε το με τα μπαχαρικά και το μέλι ή τη ζάχαρη αν τα χρησιμοποιήσετε.
2. Μόλις βράσει και η δεύτερη κατσαρόλα και είναι έτοιμο το τσάι στην πρώτη κατσαρόλα τα αναμιγνύετε. Χαμηλώνοντας τη φωτιά ρίξτε στο μείγμα και τους φρέσκους χυμούς.
3. Μόλις πάρει μια βράση το μείγμα κατεβάστε το από την φωτιά και περιμένετε να κρυώσει λίγο για να σερβίρετε.
Καλή επιτυχία στις παρασκευές και... περαστικά μας!
ΠΗΓΗ: thetoc.gr